Kevytyrittäjä y-tunnus

FREE Akatemia, Kevytyrittäjä

Kevytyrittäjästä seuraava askel on toiminimiyrittäjyys, jossa henkilö työllistää itsensä. Toiminimiyrittäjän tulee perustaa yritys ja saada Y-tunnus. Kuten kevytyrittäjyyspuolella, myös tässäkin työn muodossa laskutuspalvelu voi hoitaa lakisääteiset asiat – veroista kirjanpitoon – toiminimiyrittäjän puolesta, jolloin toiminimiyrittäjä voi keskittyä tekemään omaa työtään. Toiminimiyrittäjänä voi toimia perinteisen työsuhteen rinnalla. Toiminimiyrittäjyys soveltuu erityisesti aloille, jotka ovat säädetty luvanvaraiseksi, kuten esimerkiksi sosiaali- ja terveysala sekä taksipalvelut.

Toiminimiyrittäjän sosiaaliturva on verrattavissa perinteiseen yritystoimintaan. Toiminimiyrittäjyyden hyviin puoliin kuuluu se, että liiketoiminnan kulut voi vähentää yritystoiminnan verotuksessa. Toiminimiyrittäjänä on myös oikeutettu hakemaan starttirahaa.

Toiminimiyrittäjyys on hyvä muoto, kun toiminta on pientä ja se perustuu lähinnä yrittäjän itsensä työllistämiseen. Mikäli toimintaa halutaan laajentaa tai työllistää itsensä lisäksi muita, osakeyhtiö voi olla riskien hallinnan kannalta kannattavampi ratkaisu.

Lisää luettavaa

Kevytyrittäjyys YEL

Tehdessä työtä yrittäjänä, sosiaaliturvan muoto muuttuu - mutta ei lopu. Mikäli töitä tehdään toiminimen alla, tai jos...
Lue lisää

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu(at)free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys