TOIMINIMIYRITTÄJYYS

Toiminimiyrittäjyys FREE.fi:n kautta on olemassa, jotta sinun ei tarvitse huolehtia liiketoiminnan tylsästä byrokratiasta. Teemme kirjanpidon ja veroilmoitukset puolestasi, jolloin sinulle jää aikaa keskittyä täysillä omaan liiketoimintaasi.

Laskutat asiakkaitasi vaivattomasti ja edullisesti samaan aikaan kun osaava asiantuntijatiimimme huolehtii yrittäjyyteen kuuluvasta byrokratiasta.

Aloita tästä

 • Perustat yrityksen ja saat Y-tunnuksen
 • Teemme vero- ja alv-ilmoitukset puolestasi
 • Hoidamme kirjanpidon ja ylimääräisen byrokratian
Perusta yritys tästä

Usein kysyttyä

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Mikä on toiminimiyrittäjä?

  Toiminimiyrittäjä, virallisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja, on henkilöyhtiö eli sinusta tulee yrittäjä.

  Tämä tarkoittaa sitä, että saat Y-tunnuksen eli yritys- ja yhteisötunnuksen ja sen tuomat hyödyt. FREE.fi hoitaa Y-tunnuksen hankinnan puolestasi.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Miten perustaa yritys?

  Yrityksen perustaminen FREE.fi:n kautta on helppoa. Sinun ei tarvitse huolehtia käytännössä mistään muusta, kuin rekisteröitymisessä pyydettyjen tietojen täyttämisestä.

  Tämän jälkeen FREE.fi laatii puolestasi toiminimen perustamisilmoituksen Patentti- ja rekisterihallitukselle. Kun ilmoitus on hyväksytty, saat oman Y-tunnuksen, jonka jälkeen yrittäjän taipaleesi voi alkaa!

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kenelle toiminimi soveltuu?

  Toiminimiyrittäjyys soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä ja haluavat perustaa oman yrityksen ja keskittyä omaan ydinosaamiseen. 

  Toiminimiyrittäjyys soveltuu erityisesti silloin kun liiketoimintasi on jatkuvaa ja sinulla alkaa olla tarpeeksi laaja asiakaspohja toiminnan turvaamiseksi.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Miksi perustaa oma yritys?

  Yrittäjänä voit päättää vapaasti kuinka paljon työskentelet ja millä tavalla. Olet oma pomosi! 

  Saat myös useita eri hyötyjä yrittäjyydestä, jotka määräytyvät muun muassa liikevaihtosi mukaan. Hyötyjä ovat mm. alv-alarajahuojennus, starttiraha ja yrittäjävähennys verotuksestasi. Näistä hyödyistä saat lisätietoa asiakaspalvelustamme tai voit lukea niistä itsenäisesti tarkemmin täältä.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Voinko toiminimiyrittäjänä saada starttirahaa?

  Toiminimiyrittäjänä FREE.fi:n kautta saat oman Y-tunnuksen, jolloin pääset hakemaan myös starttirahaa. Huomioithan, että sinun on hyvä hakea starttirahaa ennen kuin luot tilisi. Asiakaspalvelumme auttaa sinua starttirahan hakemisen kanssa mielellään!

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Voinko tehdä perinteisiä töitä samalla toimiessani toiminimiyrittäjänä?

  Palkkatöitä voi tehdä samalla toimiessasi toiminimiyrittäjänä. Palkkatyön työsopimus tulee kuitenkin tarkastaa siltä varalta, että se estää sivutoimisen yritystoiminnan. Työnantajan kanssa kilpailevaa toimintaa ei saa harjoittaa.

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

BaronaFenniaVarmaLuotettava kumppaniBravedo
FREE.fi Whatsapp