Kirjaudu sisään

Yrittäjyys

FREE! Yrittäjä on täysin uusi palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa yrittäjiä selviytymään liiketoiminnan tylsästä byrokratiasta.

FREE! Yrittäjänä kauttamme hoituu veroilmoitukset, kirjanpito ja laskujen lähettäminen helposti ja voit yrittäjänä keskittyä liiketoimintasi kasvattamiseen. Palveluun rekisteröitymisen jälkeen saat
oman Y-tunnuksen.

Toimit käytännössä y-tunnuksellisena kevytyrittäjänä eli toiminimiyrittäjänä!

Tietoisku! Teemme vero- ja alv-ilmoitukset rekisteröitymiskuukaudesta eteenpäin, emme takautuvasti edelliseltä vuodelta.

Aloita yrittäminen
jo tänään!

Y-tunnus ilmaiseksi

Kirjanpito ilmaiseksi vuoden loppuun asti

Nopea ja helppo käyttöönotto

Mahdollisuus saada starttirahaa

Feel FREE! to ask

Urho Kaleva Kek… eikun siis Usein Kysytyt Kysymykset löytyy täältä!

FREE! Yrittäjyys Suomessa 2021

Yrittäjyys Suomessa 2021 ei ole oikeasti vielä koskaan ollut näin helppoa!

Yrityksen perustaminen netissä ei siis käytännössä vaadi sinulta mitään muuta, kuin hieman rohkeutta ja tietysti myyvän bisnesidean. FREE! Yrittäjyys tarjoaa sinulle markkinoiden helpoimman väylän yrittäjyyden ihmeelliseen maailmaan.

Yrittäminen FREE!:n kautta tuo mukanaan myös ammattitaitoisen taustatiimin, joka ohjaa sinua oikeaan suuntaan matkasi varrella.

Mikäli sinulla on kysyttävää esimerkiksi starttirahan lunastamisesta, yrityksesi taloushallinnollisista asioista, tai vaikkapa liiketoimintasuunnitelmasi toteuttamisesta, olet lämpimästi tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Yrittäjäksi ryhtyminen on enää itsestäsi kiinni – mitä vielä odotat?

Mitä yrittäjyys on, ja kannattaako se?

Yrittäjyys on parhaimmillaan erittäin kannattavaa ja antoisaa, kunhan liiketoiminta on hyvin suunniteltua ja tukitoimet ovat kunnossa.

Yrittäjyyttä tuetaan eri tavoilla Suomessa ja alkuun on mahdollista saada esimerkiksi starttirahaa. Muita hyötyjä ovat muun muassa viiden prosentin yrittäjävähennys verotuksessa sekä mahdolliset ALV-alarajahuojennukset.

Mikäli yritystoimintasi perustuu erityisesti oman osaamisesi myyntiin ja liiketoiminta on säännöllistä, on yksityinen elinkeinonharjoittaja eli y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys järkevin vaihtoehto.

Yrittäjiä yhdistää yleensä yksi ja sama asia: Loppumaton usko omaan tekemiseen, ja uskallus toteuttaa asioita eri tavalla.

Oman yrityksen perustaminen voi aluksi tuntua kohtalaisen monimutkaiselta hommalta, eikä mikään ihme. Yrittäjyyden syvään päähän välittömästi tipahtanut keltanokka on varmasti ihmeissään, kun n. 14 eri virastoa ja tahoa pyytää erilaisia papereita ja tositteita samaan aikaan – valitettavan moni nuori yrittäjyys kariutuu juuri tässä kriittisessä vaiheessa.

Ennen yrityksen perustamista kannattaa olla rehellinen itselleen, ja ottaa selvää esimerkiksi siitä, riittävätkö yrittäjän taidot vaaditulle toimialalle. Millaiset ovat toimialasi näkymät, miten suhdanteet- tai ns. force majeure -tyyppiset tilanteet vaikuttavat palveluidesi / tuotteidesi menekkiin – nämä ovat kysymyksiä joihin kannattaa etsiä mahdollisimman tarkka vastaus ennen kuin ryhdytään tuumasta toimeen.

Mitään uskomatonta rakettitiedettä yrittämisestä ei tarvitse tehdä, sillä sopivalla maalaisjärjen ja loogisen ajattelun kombinaatiolla olet jo valmiiksi varustautunut yrittämiseen paremmin kuin todennäköisesti 99% kilpailijoistasi.

Oli kyseessä sitten oma yritys, sivutoiminen yrittäjyys, tai vaikkapa franchising yritys, yrittäjiä yhdistää yleensä yksi ja sama asia: Loppumaton usko omaan tekemiseen, ja uskallus toteuttaa asioita eri tavalla. Oikotietä ei onneen ole, ja oikeastaan kukaan ei pysty etukäteen sinulle täysin varmaksi kertomaan, miten tulet yrittäjänä menestymään. Yrittäjän kantti mitataan ensimmäistä kertaa silloin, kun liiketoimintaan liittyviä ongelmia alkaa muodostumaan.

FREE! Yrittäjyyden hyvät puolet

Yrittäjyys on parhaimmillaan erittäin kannattavaa ja antoisaa, kunhan liiketoiminta on hyvin suunniteltua ja tukitoimet ovat kunnossa.

Yrittäjyyttä tuetaan eri tavoilla Suomessa ja alkuun on mahdollista saada esimerkiksi starttirahaa. Muita hyötyjä ovat muun muassa viiden prosentin yrittäjävähennys verotuksessa sekä mahdolliset ALV-alarajahuojennukset.

Mikäli yritystoimintasi perustuu erityisesti oman osaamisesi myyntiin ja liiketoiminta on säännöllistä, on yksityinen elinkeinonharjoittaja eli y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys järkevin vaihtoehto.

FREE! Yrittäjyyden hyötyjä

 • Ilmainen y-tunnus
 • Kirjanpito ilmaiseksi helmikuun 2021 loppuun asti
 • 1.3.2021 alkaen hinnoittelu vain 0-80€ kuukaudessa
 • Ilmainen FREE! Akatemia, jossa opit yrittäjyyden salat
 • Mahdollisuus starttirahaan ja ALV-alarajahuojennukseen
 • Yrittäjäksi ryhtyminen sekä uuden yrityksen perustaminen helpompaa kuin missään muualla
 • Sivutoiminen yrittäjä saa liiketoimintansa käyntiin erittäin edullisesti
Kevytyrittäjyys

Startup yrittäjyys

Mikäli olet edes jossain määrin seurannut yritysmaailmaan liittyviä trendejä ja uutisointia viimeisten vuosien aikana, olet varmasti törmännyt useampaan otteeseen termiin “startup”. Startup yrittäjyydellä tarkoitetaan sellaista yrittämistä, joka perustuu nopean kasvun tavoittelemiseen. 

Startup yritykset eivät suinkaan ole aina teknologia-alan yrityksiä, vaan esimerkiksi luovien alojen yrittäjyys on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan startup-piireissä.

Vaikka startup yrittäjyys onkin usein osakeyhtiöihin miellettävä konsepti, moni nuori yrittäjä on aloittanut menestyvän liiketoimintansa juuri toiminimiyrittämisen kautta. Kannattaa myös muistaa, että startup yritykset eivät suinkaan ole aina teknologia-alan yrityksiä, vaan esimerkiksi luovien alojen yrittäjyys on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan startup-piireissä. 

Mikäli olet nopeaa kasvua tavoitteleva yrittäjän alku, startup-yrittäjyyden mindsetistä kannattaa ottaa rohkeasti oppia, sillä sitä kautta opit kulkemaan tehokkaasti omia polkujasi. 

Aloittava yrittäjä, muista hakea starttirahaa!

Monelta yrittäjältä jää starttiraha hakematta, koska prosessista ei varsinaisesti ole tehty kovinkaan helppoa (ehkä hyvä niin).

Starttirahan kanssa ei kannata kuitenkaan tuskailla, ja esimerkiksi lisätietoja kattavasti sen lunastamisesta löytyy mm. TE-toimiston sivuilta. Voit myös kysyä rohkeasti apua FREE!:n asiakaspalvelusta, joka neuvoo sinut mielellään alkuun hakemuksesi kanssa.

Mikä on starttiraha?

Starttirahalla tarkoitetaan aloittelevan yrittäjän saamaa ns. tukipakettia, jossa 6-12 kk ajanjaksolla kirstuun kilahtaa keskimäärin n. 700 € per kuukausi (koronan vuoksi järjestettyjen erikoistoimenpiteiden johdosta starttirahalle on mahdollista saada pidennystä jopa 18kk:n ajanjaksolle).

Starttiraha on alustavasti tarkoitettu tukemaan yritystoimintasi käynnistämistä, joten ylimääräisenä tuleva raha kannattaa ehdottomasti käyttää yrityksesi toimintaa edistävästi.

FREE! Yrittäjä stressaa vähemmän kuin muut!

Turha stressaaminen voi viedä hyvästäkin yritysideasta parhaimman innokkuuden ja tätä ongelmaa vastaan me FREE!:llä taistelemme. Meidän kanssa pääset alkuun helposti eikä stressille ole tarvetta!

 1. Palveluun rekisteröityminen ja yrityksen perustamisilmoitus 0€
 2. Y-tunnuksen saatuasi liiketoiminnan pyörittäminen meidän hoitaessa kirjanpitoa
 3. Suomi.fi- valtuuden antaminen, jotta voimme hoitaa kaikki veroilmoitukset puolestasi
 4. Kirjanpito ilmaiseksi 1.3.2021 asti! Maaliskuun 2021 alusta edullinen hinnoittelu alkaen 20€/kk!

Hinnoittelu 1.3.2021 alkaen

Olemme luoneet eri kokoisille yrityksille liukuvan hinnoittelun, jolla varmistamme, että kirjanpito ei haukkaa liian suurta osuutta tuloksestasi. Näin voit maksimoida tulotasosi FREE! Yrittäjänä! verrattuna moniin muihin perinteisempiin palveluihin.

 

 • < 10 000 euron liikevaihdolla 20€ kuukaudessa
 • < 30 000 euron liikevaihdolla 40€ kuukaudessa
 • < 50 000 euron liikevaihdolla 60€ kuukaudessa
 • > 50 000 euron liikevaihdolla 80€ kuukaudessa
Nauti ansaitusta rahasta

FREE! Yrittäjäpalveluun kuuluu kirjanpito, vero- ja alv-ilmoitusten tekeminen rekisteröitymiskuukaudesta eteenpäin.  Kuluvan tilikauden rästikirjanpidon tekemisestä ja päivittämisestä ajantasaiseksi, veloitamme 80€ / h + alv. Tähän toimenpiteeseen kuluva aika riippuu siitä, kuinka selkeästi kirjanpito on tehty. Hintaan sisältyy mahdolliset rästiin jääneet vero- ja alv-ilmoituksien teko.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Me olemme täällä sinua varten! Meille on tärkeintä, että yritystoimintasi kukoistaa.

Kuten kertaalleen jo totesimmekin, FREE! Yrittäjyys on paljon muutakin kuin pelkästään helppo ja vaivaton oikotie oikeaan yrittäjyyteen. Erotumme muista palveluntarjoajista parhaiten mm. siten, että yrittäjyyteen kannustavat palvelumme ovat aidosti henkilökohtaisia, ja tiedostamme, että jokainen yrittäjä on oma yksilönsä. Oli kyseessä toimitusjohtajamme, markkinointipäällikkömme, tai asiakaspalvelua pyörittävä ammattilaisemme, saat takuuvarmasti yksilöityjä vinkkejä ja apua yrittäjyyteesi liittyviin pulmiin.

Voit jutella yrittäjyydestä meidän FREE! Chatissämme!

Kysymyksiä ja vastauksia yrittäjyydestä

Mikä on toiminimiyrittäjä?

Toiminimiyrittäjä, virallisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja, on henkilöyhtiö eli käyttäjästä tulee ihan oikea yrittäjä. Kevytyrittäjä y-tunnuksella!

Käyttäjä saa oman Y-tunnuksen eli yritys- ja yhteisötunnuksen ja sen tuomat hyödyt. Me onneksi hoidamme vastuut puolestasi!

Kenelle FREE! Yrittäjä soveltuu?

FREE! Yrittäjyys soveltuu kaikille jotka ovat kiinnostuneet yrittäjyydestä ja haluavat perustaa oman yrityksen, mutta keskittyä kuitenkin omaan ydinosaamiseen.

Yrittäjyys soveltuu erityisesti silloin kun liiketoimintasi on jatkuvaa ja sinulla alkaa olla tarpeeksi laaja asiakaspohja toiminnan turvaamiseksi!

Miksi perustaa oma yritys?

Yrittäjänä voit päättää vapaasti kuinka paljon työskentelet ja millä tavalla. Olet oma pomosi! Saat myös useita eri hyötyjä yrittäjyydestä, jotka määräytyvät muun muassa liikevaihtosi mukaan. Hyödyt ovat mm. alv-alarajahuojennus, starttiraha, yrittäjävähennys verotuksessasi.

Voiko FREE! Yrittäjä saada starttirahaa?

Starttirahan saaminen edellyttää y-tunnusta, eli toiminimen perustamista. Onneksi FREE! Yrittäjänä saat ilmaiseksi y-tunnuksen, jolloin pääset hakemaan myös starttirahaa. Huomioithan, että sinun on hyvä hakea starttirahaa ENNEN kuin luot FREE! Yrittäjä tilisi.

Miksi valita juuri FREE! Yrittäjä?

Me haluamme aidosti olla mukana auttamassa yrittäjiä alusta aina huipulle asti ja tämä näkyy palvelussamme. Haluamme koko ajan kehittää sitä vastaamaan käyttäjien toiveita, jotta voimme yltää kunnianhimoiseen tavoitteeseen- haluamme olla paras mahdollinen digitaalinen tilitoimisto!

Minustako yrittäjä?

Yrittäminen Suomessa ei ole aina tehty kovin helpoksi, varsinkaan jos on ensimmäistä kertaa aloittelemassa yrittäjän uraa. Uusi yrittäjä epäilee monesti itseään, kun ongelmia alkaa kasaantumaan. Kyky organisoida, muuttua ympäristönsä vaatimalla tavalla, sekä toimia paineen alla on taitoja, jotka tulisi löytyä jokaiselta yrittäjältä.

Mitä yrittäjyys vaatii?

Yrittäjyys vaatii pelotonta luonnetta, kykyä ajatella asioita eri tavalla kuin muut, sekä aitoa menestymisen halua. Taikuutta, hyvää tuuria, tai loputtomia rahavirtoja yrittäjyys ei kuitenkaan vaadi – vähälläkin pärjää kun perusasiat ovat kunnossa!

Miten perustaa yritys?

Yrityksen perustaminen FREE!:n kautta on naurettavan helppoa. Sinun ei tarvitse huolehtia käytännössä mistään muusta, kuin palveluiden- tai tuotteidesi myynnistä. FREE! perustaa puolestasi toiminimen, johon kuuluu mm. kirjanpito sekä oma, ILMAINEN y-tunnus.

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin