Yhteiskuntavastuu

FREE.fi on olemassa, jotta kenenkään ei tarvitsisi enää yrittää yksin. Pyrimme tekemään aiemmin pelottavana pidetystä yrittämisestä hauskaa ja helppoa. Koemme, että sillä on suuri yhteiskunnallinen merkitys.

Taistelemme vapaiden työmarkkinoiden puolesta ja muutoksen eteen, jotta tulevilla yrittäjä-sukupolvilla olisi paremmat mahdollisuudet onnistua. Itsensä työllistäminen on fiksumpi tapa työllistyä monesti niin yksilön kuin yhteiskunnan kilpailukyvyn kannalta.

Työllistävä vaikutus

Jokaisella meistä on taitoa ja osaamista, josta joku voi olla valmis maksamaan. Jokainen voi olla kevytyrittäjä Y-tunnuksella tai ilman ja työllistää itse itsensä. Yhteiskuntamme tarvitsee yrittäjämäistä asennetta pysyäkseen toimintakuntoisena.

Turvaa useammista tulonlähteistä

Yrittäjällä on vapaus tehdä toimeksiantoja eri tahoille ja näin ollen tulonlähteitä voi olla useampia. Kun yrittäjä hajauttaa tulonlähteensä useampaan paikkaan, koko toimeentulo ei ole riippuvainen yhdestä tulonlähteestä. Kun yksi tulonlähde katoaa, toinen pelastaa.

Kevytyrittäjyys vähentää harmaata taloutta ja lisää verotuloja

Valtion verotulot tulevat yrittäjien avulla useammista lähteistä. Tämä tekee työllisyyden kriisitilanteista kestävämmän yhteiskunnalle.

Vuosina 2014 – 2020 kevytyrittäjien ja toiminimiyrittäjien määrä kasvoi valtavasti kun samaan aikaan suomalaisten työllisyysaste pysyi samana. Tämä tarkoittaa sitä, että työsuhteen ulkopuolella tienataan elanto yhä useammin virallisia teitä pitkin eikä korvauksia makseta “pimeänä käteen”. Kevytyrittäjyys on tuonut yhteiskuntaan tavan, jolla voi tienata helposti samalla maksamalla lakisääteiset maksut.

Ja näin me ehkäisemme harmaata taloutta

FREE.fi on perustamisestaan lähtien maksanut valtiolle veroluonteisia maksuja yhteensä lähes 11 miljoonaa euroa (-varmistuu vielä). Työllistämme perinteisellä työsuhteella 15 henkilöä (-varmistuu vielä) ja meille luotettuja alihankkijoita on vuositasolla toistakymmentä (-varmistuu vielä) itsensä työllistäjää, joilta ostamme palveluita ja erityisosaamista eri projekteihin.

Ymmärrys liiketoiminnan pyörittämisestä osana yhteiskuntaa kasvaa

Uskallamme väittää, että yrittämisen salat oppii parhaiten itse tekemällä. Kevytyrittäjyydessä riskit ovat minimaaliset. Tämän vuoksi se onkin hieno tapa aloittaa itsensä työllistäminen tai tehdä sitä sivutoimisesti. Olemme rakentaneet Akatemian, joka on kaikille avoin tietopankki, josta löytyy tietoa yrittäjyyden perusasioista selkeästi avattuna. Uskomme yksilöiden ymmärryksen kasvattamisen antavan meille mahdollisuuden rakentaa yhdessä toimivampi yhteiskunta.

Ketterä tapa vastaamaan nykyisiä työelämän tarpeita

Työelämä on muuttunut pysyvästi.

Globalisaation myötä maailma on tullut pienemmäksi. Yrittäjän asiakas voi olla toisella puolella maapalloa, jolloin työajan käsitettä pitää muuttaa. Itsensä työllistäjä työskentelee silloin kun haluaa.

Digitalisaatio muuttaa työelämää ja työtehtäviä nopeammin kuin koskaan aiemmin. Manuaalisen työn tilalle ovat tulleet työtehtävät, jossa vaaditaan kriittistä ajattelua, luovuutta, kommunikaatio- ja yhteistyökykyä sekä empatiaa. Asioita, joita on vaikeaa mitata niihin käytetyllä ajalla, vaan ennemminkin niitä pitää mitata tuotetulla arvolla.

Vuoden 2020 COVID-19 pandemian myötä työelämä on muuttunut nopeammin kuin koskaan ja lomautuksien ja YT-neuvotteluiden ennätysmäärien myötä moni joutui työttömäksi.

Mielestämme yhteiskuntamme kehitystä hidastava vastakkainasettelu yrittäjä- ja työntekijäaseman välillä tulee saada poistettua ja yhteiskunnan tukea yrittäjämäistä asennetta ja sen mukana tulevia hyötyjä. Näin voimme yhdessä ratkaista tilanteen parempaan päin.

Nykyään itsensä työllistäjä voi tehdä töitä perinteisessä työsuhteessa ja samalla toimia sivutoimisena yrittäjänä. Täten toimeentulo rakentuu useasta tulonlähteestä, turvaten sekä yksilön omaa asemaa että verotulojen virtaa.

Yksinyrittäminen
on historiaa

Itsensä työllistäjä ei ole koskaan yksin. Toimii hän sitten Y-tunnuksella tai ilman. Hänellä on aina laskutuksen mahdollistava ja kirjanpitoa tekevä organisaatio tukena. Näin se ainakin meillä toimii.

Meille on tärkeintä, että kaikki henkilöasiakkaamme kokevat olonsa turvalliseksi hankkiessaan elantonsa.

Tämän vuoksi pidämme heistä huolta seuraavin tavoin:

Henkilöasiakkaamme ovat vakuutettuja toimestamme

Kaikki henkilöasiakkaamme ovat vastuuvakuutettuja tehdessään toimeksiantoja käyttämällä palveluamme. FREE.fi:n vastuuvakuutus korvaa aina
1 000 000€ asti. Asiakkaamme ovat myös tapaturmavakuutettuja töitä tehdessään.

Itsensä työllistäjä voi kerryttää osaamistaan kanssamme

Vaikka FREE.fi hoitaa itsensä työllistäjän puolesta hallinnollisen byrokratian, on mielestämme tärkeää, että asiakkaamme ymmärtävät minkälaisia asioita heidän puolesta hoidamme. Tämän vuoksi olemme rakentaneet koulutusohjelma Akatemian, joka avaa työelämän saloja ja yrittämisen lain koukeroita.

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

BaronaFenniaVarmaLuotettava kumppaniBravedo
FREE.fi Whatsapp