Kirjaudu sisään

Yhteiskuntavastuu

Yrittäjyys on suomalaisessa yhteiskunnassa ollut pitkään melkoinen kummitus. Ei ihme sinänsä, yrittäminen voi olla melkoisen yksinäistä. Puhekielessämmekin viljellään sellaista termiä kuten yksinyrittäjä.
Ei enää.
Yrittäjän ei tarvitse olla yksin. Siksi FREE! on olemassa. Me autamme ihmisiä yrittämään, tekemällä aiemmin pelottavana pidetystä yrittämisestä hauskaa ja helppoa. Ja sillä on suuri yhteiskunnallinen merkitys.
Taistelemme vapaiden työmarkkinoiden puolesta ja teemme kaikkemme muutoksen eteen, jotta tuleville yrittäjä-sukupolville olisi paremmat mahdollisuudet onnistua. Kevytyrittäjyys on vain fiksumpi tapa työllistyä monesti niin yksilön kuin yhteiskunnan kilpailukyvyn kannalta.
Kevytyrittäjyydellä on työllistävä vaikutus
Se tuo turvaa yksilölle ja yhteiskunnalle
Kevytyrittäjyys vähentää harmaata taloutta ja lisää verotuloja
Pidämme kevytyrittäjiemme puolia, enää ei tarvitse yrittää yksin
Ymmärrys liiketoiminnan pyörittämisestä osana yhteiskuntaa kasvaa
Ketterä tapa vastaamaan työelämän tarpeita ja tapoja ansaita elantonsa

Työllistävä vaikutus

Jokaisella meillä on taitoja ja osaamista, josta on jollekin toiselle arvoa. Vuonna 2020 on helppo todeta, että kaikkea tuota osaamista vastaavia työpaikkoja ei vain ole. Sen sijaan, lähes kaikki voivat toimia kevytyrittäjinä joko Y-tunnuksella tai ilman ja työllistää itsensä. Yhteiskuntamme kaipaa yrittäjämäistä asennetta nyt enemmän kuin koskaan pysyäkseen toimintakuntoisena.

Turvaa yksilölle useimmista tulonlähteistä

Yksi yrittäjyyden keskeisiä tunnusmerkkejä on, että yrittäjällä on vapaus tehdä toimeksiantoja eri tahoille eli hänellä voi olla useita tulonlähteitä.

Nyt on hyvä hetki pysähtyä pohtimaan, kumpi on yksilön kannalta turvallisempi tilanne elannon suhteen – yksi tulonlähde vai useampi? Vertaillaanpa tilannetta, missä henkilö toimii lentokentällä laukunheittäjänä työsuhteessa ja toinen henkilö tekee rakennusalalla töitä neljässä eri kohteessa. Vuonna 2020 molemmissa tehtävissä on ollut haastavaa, mutta jälkimmäisellä henkilöllä ei toimeentulo ole riippuvainen siitä, jos yksi tulonlähde katoaa kokonaan.

Kevytyrittäjyys vähentää harmaata taloutta ja lisää verotuloja

Yhteiskunnasta yrittäjyys tekee työllisyyden kriisitilanteita kestävämmän, sillä valtion verotulot tulevat yrittäjien avulla useammista lähteistä, kun arvoa tuotetaan monelle eri taholle.

Vuosien 2014 – 2020 niin kevytyrittäjien kuin toiminimiyrittäjien määrä on kasvanut valtavasti kun taas suomalaisten työllisyysaste on pysynyt samana. Tämä tarkoittaa sitä, että työsuhteen ulkopuolella tienataan elanto yhä useammin virallisia teitä pitkin eikä korvauksia makseta “pimeänä käteen”. Suomalaiset ovat tunnetusti lainkuuliaista kansaa ja kiitos kevytyrittäjyyden, yhteiskunnassa on nyt tapa, jolla voit helposti tienata osaamisellasi ilman raskasta byrokratiaa siten, että samalla tulee maksettua lakisääteiset maksut.

Ja näin me yhdessä ehkäisemme harmaata taloutta!

Fun fact! FREE! On perustamisestaan lähtien maksanut valtiolle veroluonteisia maksuja yhteensä lähes 11 miljoonaa euroa ja tällä hetkellä työllistämme perinteisellä työsuhteella 15 henkilöä ja meille luotettuja alihankkijoita on vuositasolla toistakymmentä freelanceria, joilta ostamme palveluita ja erityisosaamista eri projekteihin.

Yksinyrittäminen on historiaa

Kevytyrittäjä ei ole koskaan yksin. On hänen yritysmuotonsa sitten mikä tahansa, niin hänellä on aina laskutuksen mahdollistava ja kirjanpitoa tekevä organisaatio tukena yrittäjyyden arjessa. Tai näin ainakin se meillä FREE!:llä toimii.

Meille on tärkeintä, että kevytyrittäjä kokee olonsa turvalliseksi hankkiessaan elantonsa, siksi pidämme heistä huolta seuraavin tavoin:

FREE! Kevytyrittäjä on vakuutettu toimestamme

Kaikki kevytryrittäjämme ovat vastuuvakuutettuja tehdessään toimeksiantoja käyttämällä meidän palvelua. Vastuuvakuutuksemme korvaa aina 1 000 000€ asti. FREE! Kevytyrittäjä on myös tapaturmavakuutettu, niin töitä tehdessään kuin vapaa-ajallaankin.
FREE! FenniaHoitaja

Kevytyrittäjä voi kerryttää osaamistaan kanssamme

Vaikka me hoidamme kevytyrittäjän puolesta kaiken hallinnollisen byrokratian, niin mielestämme on hyvä asia, että asiakkaamme ymmärtävät minkälaisia asioita me heidän puolestamme hoidamme. Siksi olemme rakentaneet FREE! Akatemian, kevyen koulutusohjelman, joka avaa työelämän saloja ja yrittämisen lakikoukeroita.
free-akatemia-logo

Kevytyrittäjä saa työpsykologin ja uravalmentajan palveluita meiltä

Yrittäjän Ystävä -palvelumme tarjoaa työpsykologin ja uravalmentajan keskusteluapua hetkiin, jotka tuntuvat raskailta. Tarjoamme ensimmäisen kartoituskeskustelun kevytyrittäjälle ilmaiseksi. Tarkemmin palveluun voit tutustua täältä.
hei-yrittaja-on-sulla-ystava

Kevytyrittäjä saa meiltä tukea myyntityöhönsä

Kevytyrittäjä ja yrittäjä voi kokea painetta asiakkaiden hankinnasta ja myyntityöstä. Tätä helpottamaan olemme rakentaneet FREE! Talent palvelun, jossa kevytyrittäjä voi ilmoittaa osaamisestaan ja toimeksiantajat voivat hakea tarvitsemiaan tekijöitä. Palvelu on kaikille ilmainen.
talentman

Lisäksi FREE! on mukana Uusi työ ry:n hallituksessa ajaen:

  • Yrittäjien eläkevakuutuksen (YEL) vakuutusmaksujen maksamistapaa tulee joustavoittaa
  • Normiston rakentaminen ilman Y-tunnusta toimiville henkilöille
  • Työttömyysturvan yhdenvertaisuutta on parannettava.
uusi

Ymmärrys liiketoiminnan pyörittämisestä osana yhteiskuntaa kasvaa

Uskallamme väittää, että yrittämisen salat oppii parhaiten tekemällä itse. Kevytyrittäjyys yrittäjän riskit ovat minimaaliset ja siksi se on hieno tapa aloittaa yrittäminen tai tehdä sitä sivutoimisesti. Kouluttautuminen aiheeseen on toki myös hyväksi, siksi olemme rakentaneet FREE! Akatemian, kevyen koulutusohjelman, joka avaa työelämän saloja ja yrittämisen lakikoukeroita.

Uskomme, että kun yksilöiden ymmärrys yrityselämän toiminnasta kasvaa, meillä on mahdollisuus rakentaa yhdessä toimivampi yhteiskunta.

Ketterä tapa vastaamaan nykyisiä työelämän tarpeita

Työelämä on muuttunut pysyvästi

Globalisaation myötä maailma on tullut pienemmäksi. Yrittäjän asiakas voi olla toisella puolella maapalloa, jolloin työajan käsitettä pitää muuttaa. Kevytyrittäjä työskentelee silloin kun haluaa.

Digitalisaation myötä työtehtävät muuttuvat nopeammin kuin koskaan. Manuaalisen työn tilalle tulee työtehtävät, jossa vaaditaan kriittistä ajattelua, luovuutta, kommunikaatio- ja yhteistyökykyä sekä empatiaa. Siis asioita, joita on vaikeaa mitata niihin käytetyllä ajalla, vaan ennemminkin niitä pitää mitata tuotetulla arvolla.

Vuoden 2020 COVID-19 pandemian myötä työelämä muuttuu nopeammin kuin koskaan. Maamme koki ennätysmäärät lomautuksia ja YT-neuvotteluiden myötä ihmisiä joutui työttömiksi. Yhteiskuntamme kehitystä hidastava vastakkainasettelu yrittäjä- ja työntekijäaseman välillä tulee saada poistettua ja yhteiskunnan tulee tukea yrittäjämäistä asennetta ja sen mukana tulevia hyötyjä, jotta voimme yhdessä ratkaista tilanteen parempaan päin.

Kevytyrittäjä voi sekä tehdä töitä perinteisessä suhteessa, että toimia sivutoimisena yrittäjänä. Kevytyrittäjä voi rakentaa elantonsa useasta tulonlähteestä, turvaten omaa asemaansa ja samalla turvaten verotulojen virtaa.

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin