Kevytyrittäjä rakennusalalla

Rakennusalalla kevytyrittäjyys on monelle helpoin ja nopein tapa laskuttaa tehdystä työstä ilman kiinteitä maksuja. Rekisteröityminen ja laskun tekeminen on aina ilmaista ja vie vain minuutin.

Rekisteröityminen

0€

Laskuttaminen

0€

Palvelumaksu

4%

Aloita itsesi työllistäminen FREE.fi kevytyrittäjänä jo tänään!

Kokeile ilmaiseksi!

Kevytyrittäjyys on moderni työllistymisen tapa, jolla jokainen yrittäjämäisestä työskentelystä kiinnostunut voi työllistää itsensä ilman yrittäjyyteen liittyvää byrokratiaa.

FREE.fi:n kautta kevytyrittäjänä työllistyminen rakennusalalle on helppoa sekä vastuullista, sillä FREE.fi vakuuttaa jokaisen kevytyrittäjän vastuu- ja tapaturmavakuutuksella, sekä hoitaa vaaditut henkilötunnisteet rakennusalan ammattilaisille.

Laske paljonko tienaisit!

Laskurissa on huomioitu palvelumaksu (4%) ja FREE.fi -turva (2.5%). Huomioithan, että olet YEL-velvollinen, mikäli tulosi kevytyrittäjänä ylittävät 8575,45€ vuodessa. YEL:stä voit lukea lisää täältä.

Miksi työllistää itsensä kevytyrittäjänä?

Kevytyrittäjänä työskentely on huomattavasti joustavampaa verrattuna työsuhteeseen. Rakennusalan kevytyrittäjänä olet vapaa neuvottelemaan palkkasi, projektisi sekä työaikasi yhdessä toimeksiantajasi kanssa.

FREE.fi huolehtii kevytyrittäjän puolesta vakuutukset ja palkanmaksun. Luot laskun tehdystä työstä laskutuspalvelussa ja saat rahat tilillesi laskun eräpäivään mennessä. Kevytyrittäminen on myös riskitön vaihtoehto, sillä aloittaminen on aina ilmaista, jonka lisäksi lopettaa voi milloin vain ilman erillistä ilmoitusta.

Rekisteröityminen on sitoumuksetonta – voit vaikka tehdä vain yhden keikan

Z

Vakuutukset

FREE.fi:n kevytyrittäjä on automaattisesti vastuu-, tapaturma- ja oikeusturvavakuutettu toimeksiantojen ajan.

Z

Luvat

Hoidamme tarvittaessa FREE.fi -kulkutunnisteen (sama kuin valttikortti). Olet tällöin “Itsenäinen ammatinharjoittaja” alueviraston työsuojelun ohjeiden mukaisesti.

Z

Toimeksiantosuhde

Kevytyrittäjänä toimit toimeksiantosuhteessa yrittäjämäisesti ja nautit yrittäjyyden hyödyistä, kuten joustavuudesta, vapaudesta sekä suuremmista ansioista.

Käyttäjämäärä

31 000

Kauttamme laskutettu

270 milj. €

Lähetettyjä laskuja

380 000

Usein kysyttyä

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Rakennusalan palkka

  Rakennusalan TES (rakennusalan työehtosopimus) määrää työsuhteessa työtä tekevän henkilön palkan ammattitaidon perusteella ja keskimääräinen palkka eri palkkaryhmissä on noin 14,60€/h. Kevytyrittäjänä toimiessa suosittelemme tämän toimivan suuntaa antavana palkkatasona sekä lisäämään noin 1.3x kertoimen toimeksiantosi hintaan pystyäksesi kattamaan esim. YEL-maksut. Laskutushinta kuuluisi tällöin olla lähemmäs 20€/h.

  FREE.fi auttaa sinua neuvottelemaan palkkasi oikealle tasolle ilmaiseksi ja opastaa sinua eri palkkaukseen liittyvissä tilanteissa.

  Lue lisää

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Vakuutukset rakennusalalla

  FREE.fi:n käyttäjät ovat automaattisesti vastuu-, tapaturma- ja oikeusturvavakuutettuja toimeksiantojen ajan. Tapaturmatilanteessa hoitoon pääsee helposti ja nopeasti Fennia Hoitajan kautta. Vastuuvakuutuksemme kattaa vahingot jopa 1 000 000 euroon asti.

  Lue lisää

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miten työllistyn kevytyrittäjänä?

  Nopea ja ketterä työllistämisen malli lisää yrityksen houkuttelevuutta ja kilpailukykyä markkinoilla. Kevytyrittäjän työllistäminen on huomattavasti helpompaa ja joustavampaa, verrattuna normaaliin työsuhteeseen. Itsensä työllistäjät työllistetään aina yritysten tarpeen mukaan esimerkiksi keikka- ja kausityöhön tai pidempään toimeksiantosuhteeseen. FREE.fi hoitaa kaiken byrokratian, aina laskun teosta palkanmaksuun ja vakuutuksiin saakka.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miten aloitan kevytyrittäjänä?

  Kevytyrittäjyyden aloittaminen FREE.fi:n kautta on ilmaista eikä sido mihinkään. Palveluumme voi liittyä täällä vain syöttämällä nimen ja sähköpostiosoitteen omiin kenttiinsä. Kun tili on luotu, sovelluksemme ohjaa omien tietojen täyttämisessä sekä asiakkaan ja laskun luomisessa.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Mitä on FREE.fi kevytyrittäjyys?

  Kevytyrittäjyys on työnteon muoto, jossa työtä tekevät henkilöt laskuttavat yritystä tai henkilöasiakasta FREE.fi:n tarjoaman laskutusalustan kautta. Alustan kautta laskutetaan omasta työpanoksesta, normaalin työsuhteen sijaan. FREE.fi -kevytyrittäjät toimivat toimeksiantosuhteessa ja työnteosta sovitaan asiakkaan kanssa toimeksiantosopimuksella.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Mitä eroa on työsuhteella ja toimeksiannolla?

  Kevytyrittäjät toimivat työsuhteen sijaan toimeksiantosuhteessa, jossa yritys tai yksityishenkilö toimii heidän toimeksiantajanaan. FREE.fi -kevytyrittäjät eivät siis ole kenenkään työntekijöitä – eivätkä yritykset heidän työnantajia. Toimeksiantosuhteessa toimivat FREE.fi -kevytyrittäjät toimivat yrittäjämäisesti nauttien yrittäjyyden hyödyistä, kuten joustavuudesta, vapaudesta sekä suuremmista ansioista.

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

BaronaFenniaVarmaLuotettava kumppaniVastuullinen toimijaBravedo
FREE.fi Whatsapp