FREE.fi tarjoaa ICT-alalle uuden tavan työllistyä – ja työllistää

ICT-alalla työskentely on ongelmanratkaisua, jatkuvaa oppimista ja itsensä haastamista. Se on ketterää kehitystä, päättelykykyä ja uusia teknologioita. Nykyään se on myös kevytyrittäjyyttä.

Toimeksiantosuhteessa luodaan toimeksiantosopimus työn tarjoajan ja kevytyrittäjän välille. Toimeksiantosuhde mahdollistaa molemminpuolisen joustavuuden, sekä vapauden sopia vapaasti projekteista, työajoista ja -tavoista, sekä palkkiosta.

Kevytyrittäjyys tuo ICT-alalle ketterän vaihtoehdon perinteisen työ- ja konsulttisuhteen rinnalle. ICT-alalla konsultin keskimääräinen kuukausiveloitus on 15 000 euroa – josta työn tekevä itse saa noin 4000-6000 euroa, senioriteetista riippuen. Toimeksiantosuhde mahdollistaa edullisemman palkkaamisen, sekä suuremman palkan, kolmansien tahojen puuttuessa. Toisin kuin konsultti, kevytyrittäjä sitoutuu projektiin, ei tiettyyn tuntimäärään. Kevytyrittäjyys on myös riskitön tapa kokeilla omia siipiään yrittäjänä.

Aloita tästä

Aloita itsesi työllistäminen kevytyrittäjänä veloituksetta ja ilman sitoumuksia.

Usein kysyttyä

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Mitä on kevytyrittäjyys?

  Kevytyrittäjyys on yrittäjyyttä ilman omaa y-tunnusta. Kevytyrittäjä ei tarvitse esimerkiksi kirjanpitäjää tai perintäpalveluita, FREE.fi -laskutuspalvelun hoitaessa ne kevytyrittäjän puolesta. Tehdystä työstä luodaan lasku FREE.fi -sovelluksen kautta. Lopullinen palkka maksetaan työn tehneen kevytyrittäjän tilille FREE.fi:n toimesta.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kevytyrittäjyys vs konsulttityö

  Työllistämällä itsensä ICT-alan kevytyrittänä, voi itse valita kenen kanssa tekee töitä, mitä projekteja ottaa vastaan, työajan ja -tavan, sekä palkkion. Toimeksiantajat työllistävät kevytyrittäjän helpommin, sen ollessa huomattavasti edullisempaa kuin konsulttifirman kautta. Kevytyrittäjyys on myös turvallinen ja itsenäinen tapa kokeilla ICT-yrittäjyyttä. 

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Miten aloitan?

  Kevytyrittäjyyden aloittaminen FREE.fi -laskutuspalvelun kautta on ilmaista, eikä se sido mihinkään. Palveluun liitytään luomalla tili, jonka jälkeen FREE.fi -sovellus ohjaa rekisteröityjän täyttämään omat tiedot, luomaan asiakkuuden ja täyttämään laskutustiedot. Sovellus ohjaa rekisteröityjää kohta kohdalta.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Minkälaisiin tehtäviin kevytyrittäjänä voi työllistyä?

  Kevytyrittäjyys soveltuu kaikkiin ICT-alan työtehtäviin. Kevytyrittäjänä voi esimerkiksi suunnitella käyttöliittymiä, toimia palvelumuotoilijana tai tehdä ohjelmistokehittäjän töitä.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Miksi FREE.fi kevytyrittäjyys?

  FREE.fi -laskutuspalvelun sovellus on käyttäjäystävällinen, sekä nopea- ja helppokäyttöinen. Sovellusta päivitetään aktiivisesti ja uusia ominaisuuksia luodaan käyttäjien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. 

  Asiakaspalvelumme on alan arvostetuimpia. Oli kysymys iso tai pieni, heidät tavoittaa helposti modernien kanavien kautta, laajoissa aukioloajoissa.

Työllistä kevytyrittäjä

Kevytytyrittäjät tuovat ICT-toimialalla uuden, edullisemman vaihtoehdon. Kevytyrittäjässä kulminoituu kaikki konsultin hyvät puolet, kuten helppo ja nopea lisätyövoiman saanti, lähes olemattomin riskein. Konsulttitoimistot ovat kuitenkin välikäsiä toimeksiantajan ja työtä tekevän välissä, mikä näkyy vuokratun työvoiman kustannuksissa. ICT-alan kevytyrittäjä taas laskuttaa vain tekemästään työstä yhdessä sovitulla tavalla, joko tunti- tai projektihinnoin.

Työllistämällä kevytyrittäjän, toimeksiantaja saa itselleen taloudellisesti edullisemman sopimuksen. Tämän päivän moderni työllistäjä toimii edelläkävijänä, työllistämällä eri työmuodoin.

Keskustele kanssamme

FREE.fi -laskutuspalvelun yhteistyökumppaneina on ICT-toimialan vakavaraisia yrityksiä, joiden tarjoamien toimeksiantojen kautta kevytyrittäjä löytää itselleen sopivia työtehtäviä.

Kiinnostaako yritystänne olla mukana tukemassa joustavampaa ICT-työllistymistä? Tarvitsetko ammattitaitoisen ICT-tekijän kustannustehokkaasti, sitoutumatta pitkiin sopimuksiin? Tule FREE.fi -laskutuspalvelun yhteistyökumppaniksi – ja löydä tehtävällesi tekijä.

Jobexio on älykäs IT-töiden markkinapaikka, jossa aktiivisen työn hakemisen sijaan projektit lähestyvät automaattisesti sopivia osaajia. Freelancereille ilmaisessa palvelussa saa räätälöityjä työtarjouksia – oli kyseessä sitten kokenut osaaja, tai freelancerin työstä kiinnostunut. Sopivia töitä odotellaan anonyymisti ja paikkaa haetaan yhdellä napin painalluksella, ilman turhia välikäsiä.

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa sinua joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu(at)free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys