Tunnista Talenttisi – Uravalmentaja sekä psykologi Erika Palomäki on käytettävissäsi

15.04.2020

FREE!:n perustama korona-apu.fi on työllistänyt monia kevytyrittäjiä sekä antanut yrityksille työvoimaa. Töitä sen eteen, että työ löytää oikean tekijän, tehdään jatkuvasti. Nyt haluammekin tarjota kaikille keikka-apulaisille uravalmennusta ja keskusteluapua sekä auttaa oman osaamisen tunnistamisessa vallitsevassa poikkeustilanteessa. Työpsykologi sekä uravalmentaja Erika Palomäki auttaa työuraan liittyvässä pohdinnassa sekä antaa tukea kaikille, jotka kamppailevat toimeentulostaan tai kaipaavat muuten vain keskusteluapua koronan aiheuttaman poikkeustilan aikana. 

Erika on työelämän teemoihin syventynyt psykologi ja uravalmentaja. Hänen osaamisensa kulmakivet ovat henkilöstön, organisaatioiden ja johtamisen kehittäminen sekä rekrytointi, valmennus, coaching ja kaikki työhyvinvointiin liittyvät kysymykset.

– Olen elementissäni monipuolisten HR-tehtävien parissa ja erityisesti silloin, kun saan tukea yrityksiä sekä ihmisiä kehittymään, onnistumaan tehtävässään sekä voimaan hyvin työssään, kuvailee Erika.

Viimeisimmän hallituksen päätöksen mukaan kaikki yrittäjät mukaan lukien itsensä työllistäjät sekä freelancerit, saavat väliaikaisesti oikeuden työttömyyspäivärahaan. Myös yt-neuvotteluiden vähimmäiskestoa tullaan lyhentämään. Koronan aiheuttama poikkeustila on ravistellut monia ja tälläkin hetkellä moni tuntee olonsa voimattomaksi taloudellisten huolien sekä työidentiteetin muuttumisen johdosta.

Tunnista Talenttisi -palvelun tarkoituksena on tarjota ammattilaisen tukea sekä matalan kynnyksen neuvontaa tilanteessa, joka on ollut odottamaton ja vaatii kärsivällisyyttä sekä ymmärrystä monilta.

– Tällaisena aikana on täysin normaalia kokea huolta tai stressiä. Ne ovat mielen keinoja työstää vaikeaa tilannetta sekä myös orientoitua ratkaisuihin. Myös temperamenttipiirteet vaikuttavat siihen, kuinka koemme yllättävät tilanteet ja sopeudumme epävarmuuteen ja muutokseen. Nyt jos koskaan on tärkeää pitää huolta itsestään sekä omasta jaksamisestaan, Palomäki kiteyttää.

 

Tässä vinkkejä, jotka hyödyttävät sinua, kun mietit askelmerkkejä nykytilanteessa selviytymiseen, työllistymiseen tai kokonaan uuden suunnan etsimiseen:

 

– Yritä pitää mieli valoisana ja toimintakykyisenä, jotta sinulle jää voimavaroja toimia ja luoda selviytymisstrategia –

 

 

  1. Tunnista vahvuutesi

-Pohdi, missä asioissa sinä olet hyvä. Kiteytä osaamisesi ja vahvuutesi ytimekkäästi ja  harjoittele tuomaan ne esille vaikka keskellä yötä herätettynä. Luo itsellesi oma hissipuhe.

 

  1. Uskalla kuunnella itseäsi ja myös urahaaveitasi

-Missä toivoisit näkeväsi itsesi pitkällä tähtäimellä ? Kriisi pakottaa meidät uudistumaan ja nyt voi olla sinun paikkasi vaihtaa suuntaa. Muista myös realiteetit ja hyväksy, että joskus unelmat täytyy laittaa väliaikaisesti sivuun, jotta perustarpeet saadaan täytettyä.

 

  1. Tee itsestäsi tarpeellinen

-Pysy ajan tasalla työmarkkinoiden tilanteesta ja tee tarvekartoitusta siitä, mitä tavoittelet ja mitä tarvitset sen saavuttamiseksi. Missä juuri sinun osaamistasi voitaisiin nyt tarvita?

 

  1. Ole aktiivinen

-Lähesty rohkeasti potentiaalisia tahoja sekä ihmisiä ja uskalla pyytää apua. Verkostoidu ja hyödynnä verkostoja: laita viidakkorumpu soimaan!

 

  1. Somen voima

-Laita LinkedIn -profiili nyt viimeistään kuntoon ja aktivoidu työnhakupalveluissa. Käytä hyväksi sosiaalisen median eri kanavien ammatillisia ryhmiä ja laita CV ja muut dokumentit kuntoon.

 

  1. Luo action plan

-Tee itsellesi mahdollisimman konkreettinen toimintasuunnitelma. Pohdi erilaisia skenaarioita ja tee niiden varalle plan B ja C. Muista myös pitää hengähdystaukoja.

 

  1. Älä lannistu

-Älä luovuta vastoinkäymisten kohdalla ja ole myötätuntoinen itseäsi kohtaan. Epävarmuuden sietäminen kasvattaa resilienssiä, pyri välttämään asioiden murehtimista, joihin et voi vaikuttaa.

 

  1. Elä hyvää arkea

-Pidä kiinni rutiineista ja luo itsellesi päiväjärjestys. Tee joka päivä asioita, jotka tukevat hyvinvointiasi ja pidä yllä sosiaalisia suhteita. Älä väheksy unen ja liikunnan super komboa!

 

 

 – Kyllä tästä selvitään, hartiavoimin, yhteispelillä sekä uskomalla hyviin tuleviin päiviin. Ei anneta tämän poikkeustilan lannistaa, vaan kääritään hihat, opitaan, kehitytään ja uudistutaan!

 

Täytä täältä ennakkotietolomake ja varaa etätapaaminen Erikan kanssa. Keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia ja fokus on niissä asioissa, jotka sinä koet tarpeellisiksi juuri nyt.

 

Lisää luettavaa

Kiira työllistää itsensä ammattijärjestäjänä

Monella meillä on keittiössä ainakin se yksi laatikko, joka näyttää tornadon runtelemalta.Tai samaistutko sotkuiseen vaatekaappiin, jonne et todellakaan halua kylässä olevien vieraiden eksyvän. Vaikka sosiaalisen median kautta meille saattaa syntyä kuva siitä, että...

“Voittaminen ei olekaan tärkeintä.“

Lue, miten entinen jalkapalloilija ja nykyinen yrittäjä Miro Olsoni löysi omat arvonsa ja kiteytti ne sanaan “bisneshippi”. Miro kysyi ensimmäisenä haastattelun alkaessa “Miten sulla muuten menee?”. Hän vaikuttaa rennolta sekä esteettömältä ja oli kuin olikin...

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa sinua joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu@free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys