Toimeksiantajan rooli työturvallisuuden valvonnassa

20.4.2022 | FREEkly news

Työturvallisuuskeskuksen mukaan toimeksiantaja on vastuussa työturvallisuudesta työmaalla. Toimeksiantaja huolehtii siitä, että työn tekemisen paikka on turvallinen ja terveellinen. Työpaikan haitta- ja vaaratekijöistä tulee toimeksiantajan olla tietoinen, sekä osata hallita niitä. Toimeksiantajan vastuulla on lisäksi tarvittavien tietojen ja taitojen antaminen työn tekijälle, jotta työt voidaan tehdä turvallisesti.

Rakennustyömaalla pääurakoitsija perehdyttää niin työsuhteisen kuin aliurakoitsijan rakennustyömaahan. Lisäksi työmään erityispiirteisiin työturvallisuuden kannalta tulee perehtyä työturvallisuuskoulutuksen ollessa käytynä. Työturvallisuudessa työpaikan työolot ovat kunnossa, niin fyysiset, psyykkiset, kuin sosiaaliset. 

Yleisesti työturvallisuus pitää sisällään sosiaaliset, psyykkiset ja fyysiset työolot työpaikalla. Rakennusalan työmailla tulee työturvallisuuden ja työterveyden toteutua, sekä työympäristön olla tapaturmaton. 

Lisää luettavaa

Nimeni on FREE.fi, olen 5-vuotias
24.5.2022

Nimeni on FREE.fi, olen 5-vuotias

https://youtu.be/LEo3GkSc5Xc FREE.fi juhlii tänä vuonna 5-vuotis syntymäpäiviään. FREE.fi aloitti toimintansa 1.5.2017...

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

BaronaFenniaVarmaLuotettava kumppaniVastuullinen toimijaBravedo
FREE.fi Whatsapp