Kirjaudu sisään

Talveksi töihin Lappiin? -Kevytyrittäjä on kannattavaa rekrytoida kausityöhön

28.8.2020

Kevät ja kesä vuonna 2020 ovat olleet hyvin poikkeuksellisia työ- sekä lomasuunnitelmien rintamalla. Koska kaikki ulkomaanmatkailu on ollut hyllytettynä, on monien suunnitelmat menneet täysin uusiksi.

Turun rengastiellä matkustavat saattoivat huomata, että joukossa on pari muutakin matkaajaa ja autoja riitti jonoiksi asti. Pohjoiseen matkaavat karavaanarit taas taistelivat matkailuautoista ja Suomen luonnossa samoileva saattoi kuulla linnun laulun lisäksi myös toisten retkeilijöiden iloista puheensorinaa. Nämä kaikki seikat kertovatkin siitä, että kotimaanmatkailu on kasvussa ja erityisesti suomalaiset matkailualan yrittäjät ovatkin toiveikkaita lisääntyvien asiakasmäärien suhteen.

Moni pohjoisessa toimiva yrittäjä onkin aloittanut sesonkityöntekijöiden rekrytoinnin talvikaudelle. Jos kesäsesongin työt menivät sinulta sivu suun, voi katseen nostaa jo tulevaa talvea ja pohjoisen tarjoamia työmahdollisuuksia kohti!

Kevytyrittäjä on yrityksille riskitön ja vaivaton vaihtoehto

Sesonkityössä parasta on se, että voit hakea töihin joko koko sesongin ajaksi tai esimerkiksi vain pariksi viikoksi. Kiiresesonki kestää normaalisti marraskuun puolivälistä maaliskuun alkupuolelle. Suurin osa Lapin töistä liittyvät usein matkailualaan, mutta tarjolla on myös valtavirrasta poikkeavia työilmoituksia. Olisiko sinusta esimerkiksi valokuvausoppaaksi tai vaikkapa revontulivahdiksi?
Mielenkiintoisen työn tai yrityksen löytäessäsi kannattaa olla tahoon suoraan yhteydessä.

Pohjoisen työmahdollisuuksiin voit tutustua esimerkiksi osoitteessa Lapland.fi tai muissa työnhakupalveluissa. Monilla yrityksillä saattaa olla tarve juuri sinun osaamisellesi, mutta ei ole tullut tätä edes ajatelleeksi! Voit myös tehdä ilmoituksen osaamisestasi FREE! Talent palvelussamme ja ohjata työnantajat tarkastelemaan profiiliasi.

FREE! Kevytyrittäjä vs FREE! Yrittäjä

Kun osaamistasi vastaava työ on löytynyt, on seuraavaksi vuorossa oikean yritysmuodon valitseminen. Useimmiten kausityönteossa kevytyrittäjyys on mutkaton vaihtoehto, sillä se mahdollistaa helpon ajallisen sekä paikallisen sopimisen toimeksiantajan sekä alihankkijan välillä. FREE! Kevytyrittäjänä teet työn, asiakas maksaa laskun ja FREE! hoitaa palkanmaksun asiakkaasi puolesta ja hänelle jää näin ollen enemmän aikaa liiketoimintansa pyörittämiseen.

Mikäli toimintasi perustuu erityisesti oman osaamisesi myyntiin ja liiketoimintaasi sisältyy työhön liittyviä hankintoja, on yksityinen elinkeinoharjoittaja eli y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys järkevin vaihtoehto. FREE! Yrittäjä saa y-tunnuksen ilmaiseksi ja kirjanpito hoidetaan puolestasi.

Haluatko kartoittaa tilanteesti tarkemmin? Varaa aika meidän Eemililtä.

Kevytyrittäjillä on täysin samat edut kuin perinteisessä työsuhteessa olevalla

Kun toimeksiantajat rekrytoivat kevytyrittäjiä, on kummallakin osapuolella tärkeää olla yhteisymmärrys siitä, onko kyseessä toimeksiantosuhde vaiko työsuhde. Työsuhdetta ei missään olosuhteissa saa naamioida toimeksiantosuhteeksi ja mikäli työtehtävä vaatii direktio-oikeutta, on perinteinen palkkasuhde silloin oikea vaihtoehto.

Jotta epäselvyyksiltä vältytään, on aina suositeltavaa laatia toimeksiantosopimus, josta käy ilmi työehdot sekä työstä maksettava korvaus. FREE! kevytyrittäjät ovat vastuu- ja tapaturmavakuutettuja ja pidämme huolen sosiaaliturvamaksusta. Päivärahoja sekä kilometrikorvauksia käsitellään verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa paremman nettopalkan

Kun kevytyrittäjän työtulo ylittää 7958,99€ rajan, on hän velvollinen yrittäjän eläkevakuutusmaksuun. YEL -maksu on suuruudeltaan pienempi kuin TyEL eli työntekijän eläkevakuutusmaksu, johon kevytyrittäjät eivät ole velvollisia. Tällöin kevytyrittäjälle jää enemmän nettopalkkaa käteen.

Laskurissa on huomioitu palvelumaksu (4%) ja vakuutusmaksut (2.5% + alv). Huomioithan, että olet YEL velvollinen, mikäli tulosi kevytyrittäjänä ylittävät 7 958,99€ vuodessa. YEL:stä voit lukea lisää täältä.

Huom! Kevytyrittäjän ja asiakkaan välinen laskutushinta ei ole sama asia kuin bruttopalkka. FREE! on tukenasi sopivan laskutushinnan määrittelemisessä.

Pohjoiseen töihin lähtiessäsi on hyvä pakata mukaan lämmintä vaatetta ja seikkailu mieltä!

Täältä löytyy lisätietoa talven sesonkitöistä: free.fi/revontulot-tulloo

Antoisaa ja kokemusrikasta talvisesonkia toivottaen, FREE!

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

Rekisteröidy facebookilla

More FREE!kly news

FREE! on saanut uuden sijoittajan.

Eikä muuten ihan minkä tahansa sijoittajan, vaan Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan. Alla olevasta tiedotteesta voitte lukea tästä uudesta perheenjäsenestämme hieman lisää. Tervetuloa mukaan muuttamaan työelämää entistä fiksummaksi kanssamme...

Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin