Kirjaudu sisään

Osaathan olla ylpeä työstäsi?

23.10.2019

Työllä on suuri merkitys meidän jokapäiväisessä elämässämme. Työ määrittää paljon identiteettiämme ja sitä, kuinka tärkeäksi koemme itsemme. Merkityksellisen ammatin löytäminen ei ole itsestäänselvyys, eikä varsinkaan se, että kyseisellä ammatilla työllistyy. Oli ammattisi mikä tahansa, ole siitä ylpeä!

Ammatin valinnassa kannattaa pitää kaikki ovet avoinna

Unelma-ammatti ja ammatti, josta todella nautit eivät välttämättä aina kohtaa. Kaikilla meillä on se “lapsuuden haaveammatti”, joka aikuisella iällä saattaakin tuntua täysin epärealistiselta. Unelmiaan kannattaa kuitenkin seurata ja aloittaa ensin työstä, joka sivuaa haaveammattia.

Kukaan ei ole tähti syntyessään; jos esimerkiksi haaveilet näyttelijän urasta, aloita käymällä teattereissa tai liity harrastelijateatteriin. Harrastuksesta on helppo tehdä ammatti esimerkiksi kevytyrittäjyyden avulla.

Toisilla taas ei ole harmainta aavistusta siitä, mikä haluaisi olla isona. Lapsuuden haaveammattina oli astronautti, mutta juuri nyt se tuntuu hieman yliampuvalta. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää, ettet anna kaukana möllöttävän unelman olla miellekkään ja kiinnostavan työn löytymisen tiellä. Ehkä oletkin kiinnostunut hoitoalasta? Tai aivan jostain muusta.

Kun pidät kaikki ovet avoinna, et menetä hyviä työmahdollisuuksia ja voit löytää ammatin, josta et ollut osannut edes haaveilla.

Useat työnhakusivustot tarjoavat erilaisia ammatinvalintatestejä, jotka voivat olla suuntaa näyttäviä. Voit tehdä sellaisen esimerkiksi täällä. Ammatinvalintaan liittyvää konsultointia voit hakea myös TE-palveluiden ohjaamo -neuvontapisteestä, josta saat ilmaista apua työhön sekä koulutukseen.

Ole ylpeä ammattitaidostasi alalla kuin alalla

Ammatin ja työn motivaattoreina ei suinkaan ole vain unelmien toteuttaminen ja elämän mielekkyyden löytyminen. Pääasiallisesti teemme työtä ansaitaksemme elantomme. Kaikilla meillä tulisi kuitenkin olla mahdollisuus tehdä juuri sitä, missä olemme hyviä ja mistä nautimme. Jokainen työ on tärkeää sen mediaseksikkyydestä tai palkkatasosta huolimatta. Hyvä mittari siihen, onko ammatinvalintasi oikea, on esittää itsellesi kysymys: Olenko ylpeä työstäni ja ammattitaidostani?

Tähän voit käyttää näitä apukysymyksiä:

  1. Miksi ja kenelle tätä työtä teen?
  2. Miten hyödyn siitä itse?
  3. Miten muut hyötyvät siitä?

Kukaan ei halua tehdä merkityksetöntä työtä, josta ei saa arvostusta itseltään tai muilta. On rohkeutta arvostaa omaa työtään, riippumatta ulkopuolisista tekijöistä. Jos sinä et edes arvosta omaa työtäsi, kuka arvostaa? Se, että on itseriittoinen ja tietää olevansa hyvä työssään, vaati työminänsä hyvää tuntemusta. Kartoita siis missä asioissa olet työssäsi hyvä ja missä on parannettavaa. Näin osaat vaatia työnkuvaasi kuuluvaa kohtelua, kun pidät omaa ammattitaitoasi arvossa ja tärkeänä. Annat myös samalla itsestäsi ammattitaitoisen kuvan ja menestyt palkkaneuvotteluissa sekä uralla etenemisessä.

Itsensä markkinoimisen taito

Kun osaat seisoa ylpeästi ammattisi takana, teet osaamisesi markkinoinnista helpompaa. Markkinointi on työelämässä etenemisen kannalta tärkeä väline tunnettavuuden lisäämiseksi ja asiakkaiden keräämiseksi. Sosiaalinen media on helpoin ympäristö saavuttaa kohdeyleisösi ja sen tarpeet. Kätevimmät kanavat ovat Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, Pinterest ja Linkedin. Seuraa näissä kanavissa aktiivisesti alaasi ja palveluusi liittyviä avainsanoja, niin saatat saada yllättäviäkin työkontakteja.

Jos edelleen kamppailet ammattiylpeytesi kanssa, voit rakentaa someen itsestäsi juuri sellaisen kuvan kuin haluat. Kuuluuko ystäväpiiriisi esimerkiksi median moniosaaja, jonka kanssa voit kehittää itsellesi haluamasi näköiset nettisivut ja luoda houkuttavat some kanavat? Voit myös käyttää apuna sovelluksia, kuten Snapseed tai Unum, jotta saat tuotettua oman tyylisi mukaista sisältöä. Hyviä apuvälineitä digitaaliseen visualisointiin saat myös About.me, vizualize.me ja resumup.com -sivustoilta.

Miten sinä olet ylpeä ammattitaidostasi? Meitä kiinnostaa kaikenlaiset tarinat!
Olethan yhteydessä osoitteeseen: sanna@freelaskutus.fi

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

Rekisteröidy facebookilla

More FREE!kly news

FREE! on saanut uuden sijoittajan.

Eikä muuten ihan minkä tahansa sijoittajan, vaan Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan. Alla olevasta tiedotteesta voitte lukea tästä uudesta perheenjäsenestämme hieman lisää. Tervetuloa mukaan muuttamaan työelämää entistä fiksummaksi kanssamme...

Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin