Nopeus etuna kuriirin työssä

10.6.2021

Pidätkö siitä, että voit itse valita milloin haluat kuljetuksia tehdä? Sopiiko sinulle suoritukseen perustuva palkkaus? Pidätkö juoksemisesta aikaa vastaan? Siinä tapauksessa kuriirin työ voi sopia juuri sinulle!

Kuriirin työ on monipuolista ja nopeatempoista. Kuriirina voi kuljettaa melkein mitä tahansa ruokalähetyksistä vaatepaketteihin. Vaarallisia aineita tai lääkekuljetuksia kuriirit eivät kuitenkaan yleensä tee.

Kuriirin työn aloittaminen on siis helppoa ja nopeaa. Useat toimijat järjestävät starttikoulutuksia, joissa yritysten edustajat kertovat kuriireille omasta toiminnastaan ja siitä, mitä heidän kauttaan toimitetut lähetykset pääasiallisesti pitävät sisällään. Toimeksiantajat auttavat sinut alkuun laskutuspalveluiden käytössä.

Jalan, autolla vai jollain muulla?

Hyvällä suuntavaistolla ja kaupunkituntemuksella on merkittävä etu kuriirin työssä. Kuriirin työ vaatii nopeutta ja tehokkuutta, sillä paketteja riittää toimitettavaksi useita työpäivän aikana.

Kuriirit käyttävät useita eri kulkuvälineitä. Paketit voidaan toimittaa jalan, polkupyörällä, julkisilla kulkuvälineillä, sähköpotkulaudalla tai autolla. Jopa mönkijän käytöstä on oltu kiinnostuneita. Kuriirin on toki huomioitava, että pääasiassa kaikki kulkuneuvoista aiheutuvat kulut jää hänen itsensä maksettavaksi, vain harvojen toimijoiden korvatessa kuriireille ajettuja kilometrejä.

On toimitsijakohtaista, vaaditaanko kuriirilta työvaatteita. Jotkut tarjoavat pakettien toimittajille yrityksen logolla varustettuja liivejä, takkeja tai lippiksiä. Vaatetusten kustannus on myös yrityskohtaista, sen kuuluessa toisilla pakettiin, toisten pyytäessä vaatteista maksun.

Kuriirin palkka – maksaako vaivaa?

Kyllä maksaa. Kuriiri voi vaikuttaa palkkansa suuruuteen, sekä keskustelemalla tuntipalkasta, että olemalla tehokas työssään. Kuriireille ei ole yleispätevää palkkaa. Palkka voi olla pohjatuntipalkkainen, mutta useimmiten palkka koostuu keikkapohjaisesta tulosta. Palkka on siis riippuvainen toimitusten määrästä sekä mahdollisesti maksettavista viikonloppulisistä. Tämä on toimeksiantajakohtaista.

Kuriiri pystyy itse päättämään työajoistaan ja keikkojen määrästä. He voivat itse määritellä, sopiiko heidän työskennellä arkena vai esimerkiksi pelkästään viikonloppuisin. Kuriirin työ siis soveltuu sekä opiskelun oheen että kokopäiväiseksi työksi ja elinkeinoksi.

Mikäli kuriirin työ kiinnostaa, kannattaa seurata lähettifirmojen rekrytointi-ilmoituksia, muun muassa sosiaalisen median kanavissa. Työpaikan saatua tulee rekisteröityä valitsemaansa – tai toimeksianajayrityksen käyttämään – laskutuspalveluun, jonka jälkeen kuriiri on valmis työskentelemään kevytyrittäjänä!

Ole kuin Marianne - työllistä itsesi.

Lisää luettavaa

Nuori yrittäjäksi – se on mahdollista!

Nuorissa on tulevaisuus ja voima. Uudet sukupolvet muuttavat maailmaa ja tapoja tehdä töitä. FREE.fi ja Career girl jakavat saman mission: Muutetaan maailmaa yksi työsuhde kerrallaan. “Haluan rohkaista nuoria naisia tekemään urallaan asioita, joihin muut eivät ehkä...

Myynnin konsultti kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyys on soveltuva malli myös asiantuntijatyöhön. Oletko koskaan miettinyt, voiko konsultti olla kevytyrittäjä? Toki voi! Vili Lilja on kovanluokan myyjä, joka elättää itse itsensä. Kevytyrittäjäksi päätyminen on Vilin pitkän työuran tulos. Perinteisessä...

Anastassian tie rakennusalan yrittäjäksi

Tässä on Anastassia, rakennusalan yrittäjä. Hän on valinnut kevytyrittämisen, koska se tuo hänelle vapautta ja valtaa omaan elämäänsä. Anastasia työskentelee rakentajana, tehden tällä hetkellä pääasiassa mikrosementtilattioita ja -seiniä. Rakennusala on miksaus...

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa sinua joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu@free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys