Mitä kevytyrittäjyys on?

1.11.2021 | FREEkly news, Vinkkejä aloittelevalle kevytyrittäjälle

Kevytyrittäjyys jatkaa suosiotaan itsensätyöllistämisen muotona. Monet kevytyrittäjät kertovat työnsä olevan sellaista, jota he haluavat tehdä ja jota he eivät perinteisessä työsuhteessa voisi toteuttaa samalla tavalla. Onko kevytyrittäjyys uusi vai jo vakiintunut työnteon muoto ja mitä se käytännössä tarkoittaa? Kokoamme nyt tärkeimmät tiedot kevytyrittäjyydestä ja vastaamme kysymykseen: mitä kevytyrittäjyys on?

Kevytyrittäjyys on tapa työllistää itsensä. Kevytyrittäjänä toimit yrittäjänä ilman Y-tunnusta ja yrittäjän velvollisuuksia. FREE.fi -laskutuspalvelu huolehtii kevytyrittäjän puolesta byrokratian, kuten lakisääteiset vähennykset. Kevytyrittäjä toimittaa verokorttinsa laskutuspalvelulle ja laskuttaa asiakastaan tehdystä työstä. Palvelumaksu maksetaan laskutuspalvelulle ainoastaan laskuttaessa, jolloin kevytyrittäjä ei sitoudu maksamaan palvelun käytöstä tai maksa ylimääräistä.

Kevytyrittäjällä on myös vapaus päättää oma työaikansa sekä laskutussummansa. Kevytyrittäjyys on itsensätyöllistämisen muoto, joka vapauttaa tekijän aikatauluista ja valmiista sopimuksista. Kevytyrittäjä nimittäin laatii itse sopimuksensa toimeksiantajansa kanssa. Sopimuksessa sovitaan muun muassa työn kesto, hinta sekä työhön käytettävä aikataulu.

Kevytyrittäjyys on vakiintunut työnteon muoto ja se sopii useaan eri elämäntilanteeseen sekä useille eri aloille. Kevytyrittäjyyttä voi myös harjoittaa sekä päätoimisesti että sivutoimisesti niin, miten työtä tekevälle sopii. Kevytyrittäjä on yksityishenkilö, joka myy omaa osaamistaan ja toimii käytännössä, kuin yrittäjä.

Lisää luettavaa

9.11.2021

Kevytyrittäjyyden pros & cons

Kevytyrittäjäksi kannattaa ryhtyä, jos oma liikeidea tuntuu sellaiselta, minkä toteuttamista haluaa kokeilla. Onko...

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu(at)free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys