Kirjaudu sisään

Luonnollisesti luonnon puolella – Free Kevytyrittäjyys

27.9.2019

Tänään opiskelijat maailmalla ja Suomessakin lakkoilevat ympäristötekojen puolesta. Globaalisti vaikuttava ilmastomuutos tuntuu harvemmin Suomessa. On silti useita eri tekijöitä, jotka voivat romahduttaa elinoloja maassamme. Niistä suurin lienee valtamerivirtauksien hidastuminen, joka on jo tapahtumassa. Free Kevytyrittäjyys on omalta osaltaan tekemässä asioita, että ilmasto voisi paremmin.

Alaskassa vallitsee täysin erilainen ilmasto, vaikka samalla leveyspiirillä Suomen kanssa sijaitseekin. Syy tähän huimaan eroon on useissa eri asioissa, mutta etenkin Atlantin kautta kulkeva lämpimämpi vesimassa (Golf-virta) nostaa Suomessa lämpötiloja huomattavasti. Mitä enemmän meriveden suolapitoisuus muuttuu, sitä todennäköisemmin virtaus hidastuu. Tuo on jo alkanut tapahtua.

Koemme silti lämpimämpiä säitä vielä toistaiseksi, mutta jos ilmastomuutos jatkuu, saamme mekin nauttia huomattavasti kylmemmästä säästä todennäköisesti.

Vaikka Suomi on useissa ennusteissa ”voittaja” ilmastomuutoksen osalta (verrattaessa esim. Intiaan), niin on silti yleisen elintason kannalta syytä olla mukana estämässä tätä muutosta. Etenkin jos edellä mainittu ilmiö tapahtuu meriveden virtauksien osalta.

Sanotaan, että suomalaisen tekemät valinnat eivät vaikuta mitään. Tuo on kärjistetty ja puhtaan matemaattinen näkökulma. Sen sijaan ilmastomuutokseen vaikuttaa politiikka, psykologiset ilmiöt ja sitten ne päästöt, jotka niistä kumpuavat. On totta, että vaikka Suomi olisi päästöiltään plussan puolella, sillä ei olisi suoranaisesti merkitystä lopputulokseen.

Mutta mitä enemmän alue panostaa vihreisiin valintoihin, sitä paremmin alue menestyy jatkossa taloudellisesti. Joten vaikka unohtaisimme yhtälöstä kokonaan globaalit ilmiöt, on silti järkevämpää panostaa ympäristöystävällisiin ratkaisuihin.

Mainostimme palveluamme jokin aika sitten ”tankkivideolla”. Kävimme Riihimäellä ajamassa diesel savuissa innoissamme. Video näyttää myös tuon nokisen ilman. Mutta valitsimme kyseisen paikan tehdä videota, koska he ylikompensoivat hiilidioksidipäästönsä.

Henkilökuntamme ryhmäruokailut ovat yhä useammin kasvispohjaisia, vaikka emme sitä mitenkään edes edistä (tämän blogauksen kirjoittaja on ollut kasvisruokavaliolla vuosia).

Hyvin pieniä ratkaisuja todella isoa asiaa varten. Meillä ei kukaan saarnaa veganismista, eikä suutu työkaverin syödessä lihaa. Henkilökunnan autoista löytyy niin bensiinillä kulkevaa, kuin ladattavaa hybridiäkin. Ratkaisuja, jotka sopivat elämän tilanteisiinsa.

Ei siis radikaaleja tekoja. Me emme niihin pysty, mutta haluamme niitäkin päätöksiä olla edistämässä. Siinä missä Suomi voi olla politiikan saralla esimerkki muille valtioille – me haluamme Freellä olla esimerkillinen toimija omalla alallamme.

Tänään henkilökuntamme edustavat ovat siis vapaita osallistumaan ympäristölakkoon. Ei koska se on hyväksi liiketoiminnallamme, vaan koska se on eettisesti oikea valinta.

Osa asiakkaistamme saattaa tästä suuttua, mutta me pidämme kiinni siitä tavoitteesta, että maailman on muututtava, että seuraavilla sukupolvilla on hyvä olla.

Free-konsernin operatiivinen johtaja Jarkko Repo.

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

Rekisteröidy facebookilla

More FREE!kly news

FREE! on saanut uuden sijoittajan.

Eikä muuten ihan minkä tahansa sijoittajan, vaan Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan. Alla olevasta tiedotteesta voitte lukea tästä uudesta perheenjäsenestämme hieman lisää. Tervetuloa mukaan muuttamaan työelämää entistä fiksummaksi kanssamme...

Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin