Kirjaudu sisään

Luonnollisesti luonnon puolella – Free Kevytyrittäjyys

27.9.2019

Tänään opiskelijat maailmalla ja Suomessakin lakkoilevat ympäristötekojen puolesta. Globaalisti vaikuttava ilmastomuutos tuntuu harvemmin Suomessa. On silti useita eri tekijöitä, jotka voivat romahduttaa elinoloja maassamme. Niistä suurin lienee valtamerivirtauksien hidastuminen, joka on jo tapahtumassa. Free Kevytyrittäjyys on omalta osaltaan tekemässä asioita, että ilmasto voisi paremmin.

Alaskassa vallitsee täysin erilainen ilmasto, vaikka samalla leveyspiirillä Suomen kanssa sijaitseekin. Syy tähän huimaan eroon on useissa eri asioissa, mutta etenkin Atlantin kautta kulkeva lämpimämpi vesimassa (Golf-virta) nostaa Suomessa lämpötiloja huomattavasti. Mitä enemmän meriveden suolapitoisuus muuttuu, sitä todennäköisemmin virtaus hidastuu. Tuo on jo alkanut tapahtua.

Koemme silti lämpimämpiä säitä vielä toistaiseksi, mutta jos ilmastomuutos jatkuu, saamme mekin nauttia huomattavasti kylmemmästä säästä todennäköisesti.

Vaikka Suomi on useissa ennusteissa ”voittaja” ilmastomuutoksen osalta (verrattaessa esim. Intiaan), niin on silti yleisen elintason kannalta syytä olla mukana estämässä tätä muutosta. Etenkin jos edellä mainittu ilmiö tapahtuu meriveden virtauksien osalta.

Sanotaan, että suomalaisen tekemät valinnat eivät vaikuta mitään. Tuo on kärjistetty ja puhtaan matemaattinen näkökulma. Sen sijaan ilmastomuutokseen vaikuttaa politiikka, psykologiset ilmiöt ja sitten ne päästöt, jotka niistä kumpuavat. On totta, että vaikka Suomi olisi päästöiltään plussan puolella, sillä ei olisi suoranaisesti merkitystä lopputulokseen.

Mutta mitä enemmän alue panostaa vihreisiin valintoihin, sitä paremmin alue menestyy jatkossa taloudellisesti. Joten vaikka unohtaisimme yhtälöstä kokonaan globaalit ilmiöt, on silti järkevämpää panostaa ympäristöystävällisiin ratkaisuihin.

Mainostimme palveluamme jokin aika sitten ”tankkivideolla”. Kävimme Riihimäellä ajamassa diesel savuissa innoissamme. Video näyttää myös tuon nokisen ilman. Mutta valitsimme kyseisen paikan tehdä videota, koska he ylikompensoivat hiilidioksidipäästönsä.

Henkilökuntamme ryhmäruokailut ovat yhä useammin kasvispohjaisia, vaikka emme sitä mitenkään edes edistä (tämän blogauksen kirjoittaja on ollut kasvisruokavaliolla vuosia).

Hyvin pieniä ratkaisuja todella isoa asiaa varten. Meillä ei kukaan saarnaa veganismista, eikä suutu työkaverin syödessä lihaa. Henkilökunnan autoista löytyy niin bensiinillä kulkevaa, kuin ladattavaa hybridiäkin. Ratkaisuja, jotka sopivat elämän tilanteisiinsa.

Ei siis radikaaleja tekoja. Me emme niihin pysty, mutta haluamme niitäkin päätöksiä olla edistämässä. Siinä missä Suomi voi olla politiikan saralla esimerkki muille valtioille – me haluamme Freellä olla esimerkillinen toimija omalla alallamme.

Tänään henkilökuntamme edustavat ovat siis vapaita osallistumaan ympäristölakkoon. Ei koska se on hyväksi liiketoiminnallamme, vaan koska se on eettisesti oikea valinta.

Osa asiakkaistamme saattaa tästä suuttua, mutta me pidämme kiinni siitä tavoitteesta, että maailman on muututtava, että seuraavilla sukupolvilla on hyvä olla.

Free-konsernin operatiivinen johtaja Jarkko Repo.

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

More FREE!kly news

Tulevaisuuden yrittäjistä vastuullisia toimijoita!

FREE! Akatemia on yrittäjäkoulutus kaikille, jotka haluavat menestyä yrittäjinä sekä oppia tuntemaan uuden työelämän toimintamallit.Sanotaan, että elämme työn murroksen aikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että uusia toimialoja sekä uria luodaan paraikaa ja myös koulutuksen...

Arkirutiinit hukassa? – Näillä vinkeillä lomalta paluu sujuu kevyesti!

On kuin kiveen hakattu sääntö, että elokuun ensimmäisenä päivänä alkaa kaivata aamuisin päälleen pitkähihaista paitaa ja ikkunaa ei enää tarvitse pitää auki läpi yön. Tämä tarkoittaa monelle sitä, että on aika palata töihin ja takaisin arkirutiineihin. Useat odottavat...

Kausityön tuntematon talvi 2020

Mamba sen sanoi - vielä on kesää jäljellä. Mutta elokuun aikana on hyvä alkaa valmistautumaan jo tulevaan talvisesonkiin ja sitä myötä kausityöhön. Etenkin suomalaisen luonnon jalokivi eli Lappi työllistää talvikaudella tuhansia sesonkityöntekijöitä. Maailma on...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi