Kotitalousvähennys verotuksessa: Mitkä työt oikeuttavat kotitalousvähennykseen?

17.3.2022 | Ajankohtaista kevytyrittäjälle, FREEkly news

Kotitaloustyöt tuovat helpotusta arjen askareisiin, ja kevytyrittäjän verotus vähenee. Tiesithän jo, mitkä esimerkiksi muiden kevytyrittäjien työt oikeuttavat kotitalousvähennykseen?

Kevytyrittäjän kotitalousvähennys

Kevytyrittäjän kotitalousvähennys ja siihen oikeuttavat työt ovat asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa tehtäviä tavanomaisia töitä. Kevytyrittäjän kotitalousvähennys pitää sisällään tavanomaisia töitä, kuten kunnossapito- ja perusparannustyöt, sekä kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöt. Kevytyrittäjän kotitalousvähennys ei sisällä esimerkiksi hoiva- ja hoitotyötä, jota terveydenhoitopalvelut tekevät arvonlisäverottomasti.

Kevytyrittäjän kotitalousvähennys sisältää työtä, jota voidaan vähentää maksimissaan 2 250 euroa henkilöä kohden vuodessa, josta omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa. Mikäli työ ostetaan yritykseltä ja yritykselle maksetussa laskussa on työn osuutta 5 875 euroa, saa kotitalousvähennyksestä maksimivähennyksen. Kevytyrittäjän kotitalousvähennys koostuu ainoastaan työn osuudesta. Kun työ on ostettu yritykseltä, saa työn osuudesta vähentää 40%, ja mikäli työn tekijä on palkattu, voidaan palkasta vähentää 15%, sekä palkkaan liittyvät työn ostajan sivukulut.

Kevytyrittäjän kotitalousvähennys pitää sisällään esimerkiksi alla olevia tavanomaisia töitä;

  • siivous
  • lastenhoito
  • piha-alueiden hoito
  • asunnon remontit
  • tietokoneen asennus

Lisää luettavaa

Nimeni on FREE.fi, olen 5-vuotias
24.5.2022

Nimeni on FREE.fi, olen 5-vuotias

https://youtu.be/LEo3GkSc5Xc FREE.fi juhlii tänä vuonna 5-vuotis syntymäpäiviään. FREE.fi aloitti toimintansa 1.5.2017...

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

BaronaFenniaVarmaLuotettava kumppaniVastuullinen toimijaBravedo
FREE.fi Whatsapp