Kevytyrittäjän verovähennykset – huomioi nämä tehdessäsi veroilmoitusta

17.3.2022 | Ajankohtaista kevytyrittäjälle, FREEkly news

Kevytyrittäjän verotus pitää sisällään muun muassa kevytyrittäjän verovähennykset. Kevytyrittäjällä on oikeus hakea verovähennyksiä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Henkilökohtaisessa verotuksessa on mahdollista hakea kuluja, joita laskutuspalvelu ei voi kevytyrittäjän puolesta tehdä.

Kevytyrittäjän verotus

Kevytyrittäjän verotus ja verovähennyskelpoisia kuluja ovat FREE.fi -laskutuspalvelun palvelumaksu ja lisäpalvelumaksu, YEL-maksu ja lisäksi mahdollinen sairausvakuutusmaksu, matkakulut tietyin edellytyksin, sekä mahdollinen työhuonevähennys ja työvälineet. Lisäksi opiskelu- ja koulutusmenoja voi hakea verovähennyksinä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Matkakulujen ollessa kevytyrittäjän verotus -ja veronalaista tuloa, voi niitä hakea veroilmoituksessa vähennettäviksi tulonhankkimismenoina kevytyrittäjän henkilökohtaisessa verotuksessa. Kevytyrittäjä on oikeutettu hakemaan työhuonevähennystä, sekä verovähennystä työhuoneen kalusteista ja työhön liittyvistä tarvikkeista, sekä työkaluista. Koronatilanteen myötä myös maskit ovat osana kevytyrittäjän verotus -ja verovähennysoikeutta. Ehtona maskien vähennykseen on, että kevytyrittäjä ostaa ne itse.

Lisäksi työhön liittyvät opiskelu- ja koulutusmenot, kuten osallistumis- ja kurssimateriaalimaksut voidaan hakea verovähennyksinä kevytyrittäjän omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Opiskelu- ja koulutusmenot tulee olla itse maksettuina, ja verotuksessa tulee olla selvitettynä koulutuksen liittyminen työtehtäviin.

Kevytyrittäjän verotus ja verovähennyskelpoiset kulut pitävät sisällään omavastuun. Kevytyrittäjä voi hakea verovähennystä kuluista, kun verovähenyskelpoisten kulujen yhteismäärä ylittää 750 euroa. Verottaja harkitsee vähennettävät kulut kuitenkin aina tapauskohtaisesti.

Lisää luettavaa

Nimeni on FREE.fi, olen 5-vuotias
24.5.2022

Nimeni on FREE.fi, olen 5-vuotias

https://youtu.be/LEo3GkSc5Xc FREE.fi juhlii tänä vuonna 5-vuotis syntymäpäiviään. FREE.fi aloitti toimintansa 1.5.2017...

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

BaronaFenniaVarmaLuotettava kumppaniVastuullinen toimijaBravedo
FREE.fi Whatsapp