Kirjaudu sisään

Kesäloma

2.6.2017

Kesäloma – mikä se on?

Yrittäjällä ei tunnetusti ole lomaa. Näin maassamme opetetaan pienestä pitäen. Yrittäjän leipä on kapea ja lyhyt. Eikä siihen leivän päälle saa laitettua kuin halvinta levitettä, jos sitäkään.

Tuo nyt ihmisten mielikuva. Toisella suunnalla on sitten lapsia riistoyrittäjillä pelottelevat, jotka kuvailevat yrittäjää sieluttomaksi ja rahaa syöväksi syöväksi.

Eihän noista kumpikaan oikein ole. Yrittäjä on ihminen ja ihmisellä on oikeus olla vapaalla. Valitettavan moni yrittäjä ei itsekään asiaa tiedosta, kun on pienestä pitäen oppinut ”olemaan aina töissä”.

Se ei ole tehokasta liiketoiminnan kannalta. Joskus on hyvä pysähtyä ja hengähtää. Ottaa rennosti. Olla lomalla.

Kesäloman korvikkeesta ei käy se, että tekee mökillä läppärillä töitä. Kesäloman korvike ei ole sekään, että tekee vain vähän töitä. Kesälomaa on se, että ei edes mieti töitä.

Miksi se ajatuksien irrottaminen työstä olisi suotavaa. Tutkimusten mukaan luovuus paranee, kun pystyy tarkkailemaan omaa toimintaansa etäämmältä. Jos aina on täysillä työmoodissa, ei voi nähdä mahdollisuuksia kehittää omaa toimintaa. On siis hyväksi, jos joskus pysähtyy ja ottaa etäisyyttä arkitouhuun.

Kesälomalla on siis syytä pyrkiä siihen, että ei pyri mihinkään. Matkoilla voi käydä, mutta suotavaa olisi aikatauluttaa itsensä siten, että ei mene juoksuksi (ellei sitten harrasta kuntolomia). Osa joogaa itsensä meditatiiviseen tilaan ja joku taas hakeutuu museoihin katsomaan maailmaa historian läpi.

Jokainen hyödyntäköön omia riittejään lomafiilikseen pääsemiseksi. Tärkeintä se, että jotenkin sen lomailun saa käynnistettyä.

Onhan se vaikeaa, jos taloushuolet puskee niskaan ja kiire on loppumaton. Sen ahdingon hallintaan on useita tapoja. Useille toimiva on kirjoittaa ylös kaikki stressiä aiheuttavat asiat ja tehdä niistä työlista, jonka aikatauluttaa alkamaan lomansa jälkeen. Näin aivot osaavat pitää stressitekijät poissa mielestä loman aikana.

Mitä se loma siis on? Se on sitä, että ei murehdi, ei stressaa eikä ahdistu. Se on sitä, että tekee sitä, mitä haluaa. Eli aivan kuten Free Yrittäjäkin.

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

Rekisteröidy facebookilla

More FREE!kly news

FREE! on saanut uuden sijoittajan.

Eikä muuten ihan minkä tahansa sijoittajan, vaan Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan. Alla olevasta tiedotteesta voitte lukea tästä uudesta perheenjäsenestämme hieman lisää. Tervetuloa mukaan muuttamaan työelämää entistä fiksummaksi kanssamme...

Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin