Kirjaudu sisään

Kesäloma

2.6.2017

Kesäloma – mikä se on?

Yrittäjällä ei tunnetusti ole lomaa. Näin maassamme opetetaan pienestä pitäen. Yrittäjän leipä on kapea ja lyhyt. Eikä siihen leivän päälle saa laitettua kuin halvinta levitettä, jos sitäkään.

Tuo nyt ihmisten mielikuva. Toisella suunnalla on sitten lapsia riistoyrittäjillä pelottelevat, jotka kuvailevat yrittäjää sieluttomaksi ja rahaa syöväksi syöväksi.

Eihän noista kumpikaan oikein ole. Yrittäjä on ihminen ja ihmisellä on oikeus olla vapaalla. Valitettavan moni yrittäjä ei itsekään asiaa tiedosta, kun on pienestä pitäen oppinut ”olemaan aina töissä”.

Se ei ole tehokasta liiketoiminnan kannalta. Joskus on hyvä pysähtyä ja hengähtää. Ottaa rennosti. Olla lomalla.

Kesäloman korvikkeesta ei käy se, että tekee mökillä läppärillä töitä. Kesäloman korvike ei ole sekään, että tekee vain vähän töitä. Kesälomaa on se, että ei edes mieti töitä.

Miksi se ajatuksien irrottaminen työstä olisi suotavaa. Tutkimusten mukaan luovuus paranee, kun pystyy tarkkailemaan omaa toimintaansa etäämmältä. Jos aina on täysillä työmoodissa, ei voi nähdä mahdollisuuksia kehittää omaa toimintaa. On siis hyväksi, jos joskus pysähtyy ja ottaa etäisyyttä arkitouhuun.

Kesälomalla on siis syytä pyrkiä siihen, että ei pyri mihinkään. Matkoilla voi käydä, mutta suotavaa olisi aikatauluttaa itsensä siten, että ei mene juoksuksi (ellei sitten harrasta kuntolomia). Osa joogaa itsensä meditatiiviseen tilaan ja joku taas hakeutuu museoihin katsomaan maailmaa historian läpi.

Jokainen hyödyntäköön omia riittejään lomafiilikseen pääsemiseksi. Tärkeintä se, että jotenkin sen lomailun saa käynnistettyä.

Onhan se vaikeaa, jos taloushuolet puskee niskaan ja kiire on loppumaton. Sen ahdingon hallintaan on useita tapoja. Useille toimiva on kirjoittaa ylös kaikki stressiä aiheuttavat asiat ja tehdä niistä työlista, jonka aikatauluttaa alkamaan lomansa jälkeen. Näin aivot osaavat pitää stressitekijät poissa mielestä loman aikana.

Mitä se loma siis on? Se on sitä, että ei murehdi, ei stressaa eikä ahdistu. Se on sitä, että tekee sitä, mitä haluaa. Eli aivan kuten Free Yrittäjäkin.

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

More FREE!kly news

Tulevaisuuden yrittäjistä vastuullisia toimijoita!

FREE! Akatemia on yrittäjäkoulutus kaikille, jotka haluavat menestyä yrittäjinä sekä oppia tuntemaan uuden työelämän toimintamallit.Sanotaan, että elämme työn murroksen aikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että uusia toimialoja sekä uria luodaan paraikaa ja myös koulutuksen...

Arkirutiinit hukassa? – Näillä vinkeillä lomalta paluu sujuu kevyesti!

On kuin kiveen hakattu sääntö, että elokuun ensimmäisenä päivänä alkaa kaivata aamuisin päälleen pitkähihaista paitaa ja ikkunaa ei enää tarvitse pitää auki läpi yön. Tämä tarkoittaa monelle sitä, että on aika palata töihin ja takaisin arkirutiineihin. Useat odottavat...

Kausityön tuntematon talvi 2020

Mamba sen sanoi - vielä on kesää jäljellä. Mutta elokuun aikana on hyvä alkaa valmistautumaan jo tulevaan talvisesonkiin ja sitä myötä kausityöhön. Etenkin suomalaisen luonnon jalokivi eli Lappi työllistää talvikaudella tuhansia sesonkityöntekijöitä. Maailma on...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi