Kesäloma

2.06.2017

Kesäloma – mikä se on?

Yrittäjällä ei tunnetusti ole lomaa. Näin maassamme opetetaan pienestä pitäen. Yrittäjän leipä on kapea ja lyhyt. Eikä siihen leivän päälle saa laitettua kuin halvinta levitettä, jos sitäkään.

Tuo nyt ihmisten mielikuva. Toisella suunnalla on sitten lapsia riistoyrittäjillä pelottelevat, jotka kuvailevat yrittäjää sieluttomaksi ja rahaa syöväksi syöväksi.

Eihän noista kumpikaan oikein ole. Yrittäjä on ihminen ja ihmisellä on oikeus olla vapaalla. Valitettavan moni yrittäjä ei itsekään asiaa tiedosta, kun on pienestä pitäen oppinut ”olemaan aina töissä”.

Se ei ole tehokasta liiketoiminnan kannalta. Joskus on hyvä pysähtyä ja hengähtää. Ottaa rennosti. Olla lomalla.

Kesäloman korvikkeesta ei käy se, että tekee mökillä läppärillä töitä. Kesäloman korvike ei ole sekään, että tekee vain vähän töitä. Kesälomaa on se, että ei edes mieti töitä.

Miksi se ajatuksien irrottaminen työstä olisi suotavaa. Tutkimusten mukaan luovuus paranee, kun pystyy tarkkailemaan omaa toimintaansa etäämmältä. Jos aina on täysillä työmoodissa, ei voi nähdä mahdollisuuksia kehittää omaa toimintaa. On siis hyväksi, jos joskus pysähtyy ja ottaa etäisyyttä arkitouhuun.

Kesälomalla on siis syytä pyrkiä siihen, että ei pyri mihinkään. Matkoilla voi käydä, mutta suotavaa olisi aikatauluttaa itsensä siten, että ei mene juoksuksi (ellei sitten harrasta kuntolomia). Osa joogaa itsensä meditatiiviseen tilaan ja joku taas hakeutuu museoihin katsomaan maailmaa historian läpi.

Jokainen hyödyntäköön omia riittejään lomafiilikseen pääsemiseksi. Tärkeintä se, että jotenkin sen lomailun saa käynnistettyä.

Onhan se vaikeaa, jos taloushuolet puskee niskaan ja kiire on loppumaton. Sen ahdingon hallintaan on useita tapoja. Useille toimiva on kirjoittaa ylös kaikki stressiä aiheuttavat asiat ja tehdä niistä työlista, jonka aikatauluttaa alkamaan lomansa jälkeen. Näin aivot osaavat pitää stressitekijät poissa mielestä loman aikana.

Mitä se loma siis on? Se on sitä, että ei murehdi, ei stressaa eikä ahdistu. Se on sitä, että tekee sitä, mitä haluaa. Eli aivan kuten Free Yrittäjäkin.

Lisää luettavaa

Kiira työllistää itsensä ammattijärjestäjänä

Monella meillä on keittiössä ainakin se yksi laatikko, joka näyttää tornadon runtelemalta.Tai samaistutko sotkuiseen vaatekaappiin, jonne et todellakaan halua kylässä olevien vieraiden eksyvän. Vaikka sosiaalisen median kautta meille saattaa syntyä kuva siitä, että...

“Voittaminen ei olekaan tärkeintä.“

Lue, miten entinen jalkapalloilija ja nykyinen yrittäjä Miro Olsoni löysi omat arvonsa ja kiteytti ne sanaan “bisneshippi”. Miro kysyi ensimmäisenä haastattelun alkaessa “Miten sulla muuten menee?”. Hän vaikuttaa rennolta sekä esteettömältä ja oli kuin olikin...

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa sinua joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu@free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys