Kirjaudu sisään

Joulustressin selätys

4.12.2019

To Do -lista töissä tuntuu loputtomalta ja jouluradio pauhaa radiossa jo kolmatta viikkoa. Joulustressiä ei helpota yhtään kun naapurin Pirjo kertoo, että on ostanut jo kesällä kaikille joululahjat valmiiksi.

Tässä ajatuksia sykkeen tasaamiseksi.

Hyvä paha stressi

Aina stressi ei ole vain huono asia, vaan voi parantaa suorituskykyä huomattavasti. Koko edeltävää työvuotta ajatellen, on positiivinen stressi mahdollistanut onnistumiset töissä sekä arjen aikatauluttamisen. Joulua kohden työt tuntuvat usein kasaantuvan ja kiire muuttaa positiivisesta suorituskykyä parantavasta stressistä negatiivista, jolloin tulos kärsii. Tällöin kannattaa pysähtyä miettimään, voisiko jonkin homman jättää ensi vuodelle.

Joulukuu on hyvä ajankohta tehdä tilinpäätös myös henkilökohtaisella tasolla: Mitkä asiat kuluneella vuodella innosti? Missä onnistuit ja mistä voit olla erityisen ylpeä?, vinkkaa psykologi Erika Palomäki, HRS Advisors.

Yrittäjän sekä kevytyrittäjän on hyvä osata itse määrittää lomansa oman jaksamisen mukaan. Päätös lomasta on hyvä tehdä hyvissä ajoin ja suunnitella valmiiksi mistä aloittaa, kun palaa takaisin töihin.

Elämä ei lopu jouluun

Usein kehitämme ajatuksen siitä, että kaiken on oltava valmista jouluksi. Jos alamme tarkastella tätä vähän tarkemmin, voi vain todeta, ettei tämä käytännössä ole mahdollista. Ajatuksessa on kyse lähinnä siitä, että jokainen meistä haluaaa pyhittää joululoman rentoutumiselle ja suklaan syömiselle ilman, että tekemättömät asiat kolkuttavat mieltä. Varsinkin työ yrittäjänä tai kevytyrittäjänä voi olla melko itseohjautuvaa ja lomamoodiin pääsemisessä voi tarvita mielen lujuutta.

Jos joulukiireet ja syksyn työdeadlinet alkavat kiristää mieltä, on joulu myös oiva ajanjakso riittämättömyyden tunteen hyväksymiseen. Maailmaa ei ole pakko saada valmiiksi jouluun mennessä, Palomäki muistuttaa.

On siis täysin ok, jos et saa kaikkia työtehtäviä tekemättömäksi ennen joululoman alkua. Tarkoituksen on aloittaa uusi vuosi levänneenä ja kesken jääneet työt saattavat sujua kuin itsestään rentouttavan loman jälkeen.

Tärkeää on jättää kuluva kausi taakseen, levätä ja käyttää riittävästi aikaa niille asioille, jotka ovat aidosti tärkeitä. Onnistunut irtiotto työn arjesta edesauttaa uuden vuoden kohtaamista uusin energioin. Pitkän ja harmaan syksyn jälkeen on hyvä muistaa taputtaa itseään olalle ja laskeutua hiljalleen joulun tunnelmaan, Palomäki summaa.

Ole armollinen itsellesi, vain sinä voit luoda itsellesi rauhallisen joulun odotusajan.

 

Miten sinä tasapainottelet työn ja joulukiireen välillä?
Kerro meille vinkkisi osoitteeseen sanna@freelaskutus.fi

Sanna

Sanna

sanna@freelaskutus.fi

Sanna on kirjoittaja, joka ammentaa inspiraatiota ihmismielestä sekä uusista viestinnän ja työelämän ilmiöistä. Erilaiset sanamuodot ja kieliopin kiekurat motivoivat työnteossa ja vapaa-aikana kiikarissa ovat live keikat sekä vintage-liikkeet.

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

Rekisteröidy facebookilla

More FREE!kly news

FREE! on saanut uuden sijoittajan.

Eikä muuten ihan minkä tahansa sijoittajan, vaan Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan. Alla olevasta tiedotteesta voitte lukea tästä uudesta perheenjäsenestämme hieman lisää. Tervetuloa mukaan muuttamaan työelämää entistä fiksummaksi kanssamme...

Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin