Kirjaudu sisään

Hyvinvoiva työyhteisö – Asiantuntijan vastaa

12.11.2018

Työterveyslaitoksen kirjoituksen mukaan työhyvinvointi vaikuttaa organisaation kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja maineeseen.  

Työterveyspsykologi Mia Mielonen

Hyvinvoiva työyhteisö näkyy ihmisten hyvinvointina ja avoimuutena. Ihmisillä on mahdollisuus puhua asioista, tulla kuulluksi ja heidän mielipiteillään on väliä. 

Työterveyspsykologi Mia Mielonen kertoo Free-Laskutukselle siitä, millainen on hyvinvoiva työyhteisö ja kuinka yksittäinen ihminen pystyy vaikuttamaan omaan sekä muiden hyvinvointiin.

 

Hyvinvoinnin näkyminen työnteossa

Hyvinvoiva työyhteisö koostuu hyvinvoivista ihmisistä. On tärkeää, että työntekijöillä on töissä tietty rooli ja työilmapiiri on hyvinvointia tukeva.           

Hyvinvoivassa työympäristössä johtaminen ja päätöksenteko on tasapuolista, oikeudenmukaista ja läpinäkyvää. Ihminen voi luottaa siihen, mitä johtaja sanoo ja vaikuttaa siihen, miten itse työskentelee. Ihmisellä on haasteita ja vastuuta sopivassa tasapainossa ja hän kokee saavansa työnsä mukaista palkkaa. 

Johdossa olevilla henkilöillä onkin keskeinen rooli työilmapiirin rakentamisessa, vaikka he eivät yksinään työilmapiiriä rakennakaan. Työn organisointi, selkeät työnkuvat, toiveet työstä ja tavoitteet tulee olla selvillä. Kehityskeskustelujen kautta tai työsopimusta laatiessa tulisi tehdä selväksi se, mitä ihmiseltä työstään odotetaan.

“ Hyvinvoiva työntekijä kokee, että hänen työllään on merkitystä ”

Käsite hyvinvoivasta työyhteisöstä on hyvinkin laaja-alainen. Kun kyseessä on hyvinvoiva työntekijä on tärkeää, että hän kokee arvostusta ja hän saa halutessaan tukea työpaikaltaan, eikä ole yksin.

Hyvinvoiva työntekijä kokee työllään olevan merkitystä ja se on mielekästä. Hän lähtee hyvillä mielin töihin ja luottaa siihen, että hänen osaamisensa on riittävällä tasolla.

 

Omasta terveydestä huolehtimisella on suuri merkitys

Yritys voi vaikuttaa työhyvinvointiin suuresti. Mielonen muistuttaa, että myös yksilö kantaa vastuuta työhyvinvoinnista. “ Siihen, kuinka omasta terveydestä huolehtii vapaa-ajallaan, on myös iso merkitys”, kertoo Mielonen.

Hyvinvoiva työntekijä ymmärtää, että jokainen ihminen vaikuttaa työilmapiiriin. Se, kuinka työstä ja työtovereista puhuu, voi määrittää jo paljon.

 

Miten yksilö voi kehittää hyvinvointia työyhteisössä?

Mielonen kertoo hyvien käytöstapojen olevan peruspilari hyvään työyhteisötoimintaan. ”Asiallisen työpaikkakäyttäytymisen, toisten huomioimisen, tervehtimisen ja omien tunnetilojen säätelemisen avulla työntekijä pystyy vaikuttamaan ilmapiiriin. Tunteet tarttuvat työilmapiirissä herkästi. Kun yksikin ihminen valitsee sen, että pyrkii ajattelemaan asioista positiivisesti, se voi vaikuttaa työilmapiiriin laajasti. ”. 

Hyvässä työyhteisössä näkyy inhimillisyys ja siellä voi olla oma itsensä eikä tarvitse olla varuillaan. ”Aito kohtaaminen ja välittäminen on perusta, jonka päälle rakennetaan.”.

 

 

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

Rekisteröidy facebookilla

More FREE!kly news

FREE! on saanut uuden sijoittajan.

Eikä muuten ihan minkä tahansa sijoittajan, vaan Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan. Alla olevasta tiedotteesta voitte lukea tästä uudesta perheenjäsenestämme hieman lisää. Tervetuloa mukaan muuttamaan työelämää entistä fiksummaksi kanssamme...

Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin