Kirjaudu sisään

Hyvinvoiva työyhteisö – Asiantuntijan vastaa

12.11.2018

Työterveyslaitoksen kirjoituksen mukaan työhyvinvointi vaikuttaa organisaation kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja maineeseen.  

Työterveyspsykologi Mia Mielonen

Hyvinvoiva työyhteisö näkyy ihmisten hyvinvointina ja avoimuutena. Ihmisillä on mahdollisuus puhua asioista, tulla kuulluksi ja heidän mielipiteillään on väliä. 

Työterveyspsykologi Mia Mielonen kertoo Free-Laskutukselle siitä, millainen on hyvinvoiva työyhteisö ja kuinka yksittäinen ihminen pystyy vaikuttamaan omaan sekä muiden hyvinvointiin.

 

Hyvinvoinnin näkyminen työnteossa

Hyvinvoiva työyhteisö koostuu hyvinvoivista ihmisistä. On tärkeää, että työntekijöillä on töissä tietty rooli ja työilmapiiri on hyvinvointia tukeva.           

Hyvinvoivassa työympäristössä johtaminen ja päätöksenteko on tasapuolista, oikeudenmukaista ja läpinäkyvää. Ihminen voi luottaa siihen, mitä johtaja sanoo ja vaikuttaa siihen, miten itse työskentelee. Ihmisellä on haasteita ja vastuuta sopivassa tasapainossa ja hän kokee saavansa työnsä mukaista palkkaa. 

Johdossa olevilla henkilöillä onkin keskeinen rooli työilmapiirin rakentamisessa, vaikka he eivät yksinään työilmapiiriä rakennakaan. Työn organisointi, selkeät työnkuvat, toiveet työstä ja tavoitteet tulee olla selvillä. Kehityskeskustelujen kautta tai työsopimusta laatiessa tulisi tehdä selväksi se, mitä ihmiseltä työstään odotetaan.

“ Hyvinvoiva työntekijä kokee, että hänen työllään on merkitystä ”

Käsite hyvinvoivasta työyhteisöstä on hyvinkin laaja-alainen. Kun kyseessä on hyvinvoiva työntekijä on tärkeää, että hän kokee arvostusta ja hän saa halutessaan tukea työpaikaltaan, eikä ole yksin.

Hyvinvoiva työntekijä kokee työllään olevan merkitystä ja se on mielekästä. Hän lähtee hyvillä mielin töihin ja luottaa siihen, että hänen osaamisensa on riittävällä tasolla.

 

Omasta terveydestä huolehtimisella on suuri merkitys

Yritys voi vaikuttaa työhyvinvointiin suuresti. Mielonen muistuttaa, että myös yksilö kantaa vastuuta työhyvinvoinnista. “ Siihen, kuinka omasta terveydestä huolehtii vapaa-ajallaan, on myös iso merkitys”, kertoo Mielonen.

Hyvinvoiva työntekijä ymmärtää, että jokainen ihminen vaikuttaa työilmapiiriin. Se, kuinka työstä ja työtovereista puhuu, voi määrittää jo paljon.

 

Miten yksilö voi kehittää hyvinvointia työyhteisössä?

Mielonen kertoo hyvien käytöstapojen olevan peruspilari hyvään työyhteisötoimintaan. ”Asiallisen työpaikkakäyttäytymisen, toisten huomioimisen, tervehtimisen ja omien tunnetilojen säätelemisen avulla työntekijä pystyy vaikuttamaan ilmapiiriin. Tunteet tarttuvat työilmapiirissä herkästi. Kun yksikin ihminen valitsee sen, että pyrkii ajattelemaan asioista positiivisesti, se voi vaikuttaa työilmapiiriin laajasti. ”. 

Hyvässä työyhteisössä näkyy inhimillisyys ja siellä voi olla oma itsensä eikä tarvitse olla varuillaan. ”Aito kohtaaminen ja välittäminen on perusta, jonka päälle rakennetaan.”.

 

 

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

More FREE!kly news

Tulevaisuuden yrittäjistä vastuullisia toimijoita!

FREE! Akatemia on yrittäjäkoulutus kaikille, jotka haluavat menestyä yrittäjinä sekä oppia tuntemaan uuden työelämän toimintamallit.Sanotaan, että elämme työn murroksen aikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että uusia toimialoja sekä uria luodaan paraikaa ja myös koulutuksen...

Arkirutiinit hukassa? – Näillä vinkeillä lomalta paluu sujuu kevyesti!

On kuin kiveen hakattu sääntö, että elokuun ensimmäisenä päivänä alkaa kaivata aamuisin päälleen pitkähihaista paitaa ja ikkunaa ei enää tarvitse pitää auki läpi yön. Tämä tarkoittaa monelle sitä, että on aika palata töihin ja takaisin arkirutiineihin. Useat odottavat...

Kausityön tuntematon talvi 2020

Mamba sen sanoi - vielä on kesää jäljellä. Mutta elokuun aikana on hyvä alkaa valmistautumaan jo tulevaan talvisesonkiin ja sitä myötä kausityöhön. Etenkin suomalaisen luonnon jalokivi eli Lappi työllistää talvikaudella tuhansia sesonkityöntekijöitä. Maailma on...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi