Kirjaudu sisään

Haastatko sinä itseäsi kehittymään?

11.12.2018

Ihminen voi jatkuvasti halutessaan kehittää itseään siihen suuntaan, johon haluaa.

Henkilö, joka haluaa jatkuvasti kehittyä näkee ympäristönsä huomattavasti positiivisemmin kuin ihminen, jolla vastaavaa hinkua ei ole. Työympäristössä itsensä kehittämistä edistäviä tekijöitä ovat esimerkiksi työyhteisön ja esimiehen tuki, työn haasteellisuus ja vapaus.

Osaamisen jatkuva kehittäminen on tärkeää työympäristössä ja tämä kehitys jatkuu koko uran ajan. Listasimme muutamia vinkkejä itsensä kehittämiseen työympäristössä.

Etsi kontakteja

Pyydä apua tai neuvoja tai tarjoa niitä muille. Etsi oikeita ihmisiä ja ideoi heidän kanssaan. Verkostaudu. Jos verkostautuminen on sinulle hankalaa, mieti mikä on sinulle luonnollinen tapa verkostoitua ja kuinka sinulle on helpointa kontaktoida ihmisiä.

Tiedä mitä haluat saavuttaa

Kun tiedät mihin haluat päästä ja mitä haluat kehittää, voit alkaa suunnittelemaan sitä, kuinka se on mahdollista ja alkamaan tehdä töitä sen eteen. Mieti missä pisteessä haluat olla ja miksi.

Tee kehittymissuunnitelma

Mieti taitoja, joita tarvitset ja joita sinun tulee kehittää saavuttaaksesi päämääräsi. Kun tiedät mitä haluat, voit myös saavuttaa sen. Suunnittele onko sinulla taitoja, joita haluat saavuttaa tiettyyn aikarajaan mennessä tai tiettyä asiaa varten. Usein tietäessä mitä haluat saavuttaa, alat myös alitajuntaisesti suunnata näitä päämääriä kohti.

Kirjaa kehittymisesi

Kirjoita ylös pää asiat, joissa olet kehittynyt ja oppinut. Kerro mitä opit ja milloin opit. Tällöin voit myös myöhemmin seurata onnistumisiasi ja menestymistäsi.

Hommaa mentori

Mentorointi on kahden ihmisen suhde, jossa päämääränä on henkilökohtaisen elämän tai ammatillisen osaamisen kehittäminen. Mentori on yleensä ihminen, joka jakaa tietoaan ja neuvojaan vähemmän kokeneen ihmisen kanssa. Mentorin hommaaminen voi auttaa ja antaa uusia ajatuksia edistymiseen.

Aikatauluta

Kevytyrittäjänä tai itsensätyöllistäjänä oma työ on usein pitkälti oman aikataulunsa tekemistä. Aikatauluta itsellesi aikaa myös ajamaasi kehitykseen. Pienikin hetki päivässä yleensä riittää asian ajatteluun ja siihen että asiat menevät eteenpäin.

Ota kurssi

Onko mielessäsi jokin asia, josta haluat tietää lisää mutta et tiedä kuinka opettelisit sitä? Ota kurssi ja hyödynnä oppeja. Kiinnostaako sinua esimerkiksi tietää kuinka koodaaminen toimii? Mene koodaus kurssille saadaksesi ymmärrys aiheesta.

Lue kirjoja

Lue kirja mielenkiintoisesta aiheesta, lisää tietoisuuttasi haluamastasi asiasta tai hanki itsellesi uusia näkökulmia. Uuden oppimisesta ei ikinä ole haittaa.

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

Rekisteröidy facebookilla

More FREE!kly news

FREE! on saanut uuden sijoittajan.

Eikä muuten ihan minkä tahansa sijoittajan, vaan Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan. Alla olevasta tiedotteesta voitte lukea tästä uudesta perheenjäsenestämme hieman lisää. Tervetuloa mukaan muuttamaan työelämää entistä fiksummaksi kanssamme...

Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin