Haastatko sinä itseäsi kehittymään?

11.12.2018

Ihminen voi jatkuvasti halutessaan kehittää itseään siihen suuntaan, johon haluaa.

Henkilö, joka haluaa jatkuvasti kehittyä näkee ympäristönsä huomattavasti positiivisemmin kuin ihminen, jolla vastaavaa hinkua ei ole. Työympäristössä itsensä kehittämistä edistäviä tekijöitä ovat esimerkiksi työyhteisön ja esimiehen tuki, työn haasteellisuus ja vapaus.

Osaamisen jatkuva kehittäminen on tärkeää työympäristössä ja tämä kehitys jatkuu koko uran ajan. Listasimme muutamia vinkkejä itsensä kehittämiseen työympäristössä.

Etsi kontakteja

Pyydä apua tai neuvoja tai tarjoa niitä muille. Etsi oikeita ihmisiä ja ideoi heidän kanssaan. Verkostaudu. Jos verkostautuminen on sinulle hankalaa, mieti mikä on sinulle luonnollinen tapa verkostoitua ja kuinka sinulle on helpointa kontaktoida ihmisiä.

Tiedä mitä haluat saavuttaa

Kun tiedät mihin haluat päästä ja mitä haluat kehittää, voit alkaa suunnittelemaan sitä, kuinka se on mahdollista ja alkamaan tehdä töitä sen eteen. Mieti missä pisteessä haluat olla ja miksi.

Tee kehittymissuunnitelma

Mieti taitoja, joita tarvitset ja joita sinun tulee kehittää saavuttaaksesi päämääräsi. Kun tiedät mitä haluat, voit myös saavuttaa sen. Suunnittele onko sinulla taitoja, joita haluat saavuttaa tiettyyn aikarajaan mennessä tai tiettyä asiaa varten. Usein tietäessä mitä haluat saavuttaa, alat myös alitajuntaisesti suunnata näitä päämääriä kohti.

Kirjaa kehittymisesi

Kirjoita ylös pää asiat, joissa olet kehittynyt ja oppinut. Kerro mitä opit ja milloin opit. Tällöin voit myös myöhemmin seurata onnistumisiasi ja menestymistäsi.

Hommaa mentori

Mentorointi on kahden ihmisen suhde, jossa päämääränä on henkilökohtaisen elämän tai ammatillisen osaamisen kehittäminen. Mentori on yleensä ihminen, joka jakaa tietoaan ja neuvojaan vähemmän kokeneen ihmisen kanssa. Mentorin hommaaminen voi auttaa ja antaa uusia ajatuksia edistymiseen.

Aikatauluta

Kevytyrittäjänä tai itsensätyöllistäjänä oma työ on usein pitkälti oman aikataulunsa tekemistä. Aikatauluta itsellesi aikaa myös ajamaasi kehitykseen. Pienikin hetki päivässä yleensä riittää asian ajatteluun ja siihen että asiat menevät eteenpäin.

Ota kurssi

Onko mielessäsi jokin asia, josta haluat tietää lisää mutta et tiedä kuinka opettelisit sitä? Ota kurssi ja hyödynnä oppeja. Kiinnostaako sinua esimerkiksi tietää kuinka koodaaminen toimii? Mene koodaus kurssille saadaksesi ymmärrys aiheesta.

Lue kirjoja

Lue kirja mielenkiintoisesta aiheesta, lisää tietoisuuttasi haluamastasi asiasta tai hanki itsellesi uusia näkökulmia. Uuden oppimisesta ei ikinä ole haittaa.

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

More FREE!kly news

FREE!:n vinkit juhannuksen viettoon! – FREE!`s Midsummer tips!

Vielä muutama kuukausi sitten elimme melkoisissa poikkeusoloissa ja monet ovatkin jättäneet juhannussuunnitelmat melko avoimiksi. FREE!:n tiimi listasi viime hetken vinkit, josta voit poimia sinulle sopivimmat käyttöösi! Tässä FREE!:n vinkit juhannukselle: FREE!`s...

Changing the way you work – Tutustu FREE!:n operatiiviseen johtajaan!

Brändimuutoksen myötä FREE!:llä on tapahtunut paljon myllerrystä sekä kasvua ja uusia henkilöitä on rekrytoitu mukaan rakentamaan fiksumpaa työelämää. Operatiivisen johtajan saappaisiin onkin hypännyt Emil Kylämarkula.  Kuka on Emil? Kriisiaikoina tarvitaan luovuutta...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi