Kirjaudu sisään

Free-Laskutuksen käyttäjä Antti

24.4.2018

Mitä teet työksesi?

Työkseni teen monenlaisia esiintyvän taiteilijan projektiluontoisia tehtäviä, mutta yksinkertaistaen voisin sanoa olevani tällä hetkellä näyttelijä ja muusikko. Saan näytellä teatteri- ja musikaalituotannoissa, dubata lastenelokuvia, ohjata dubbauksia, spiikata mainoksia, lukea äänikirjoja ja laulaa erilaisten yhtyeiden vierailevana solistina tai esiintyä omilla trubaduurikeikoillani. Tapio Rautavaaran kuuluisia laulunsanoja mukaillakseni: ”pieninä palasina on mun leipäni maailmalla.” Ja kaltaiseni freelancer on aina hyvin kiitollinen jokaisesta hetkestä jolloin huomaa olevansa mukavan työllistetty.

Miten Free-Laskutus on auttanut sinua?

Laskutukseen liittyy paljon erilaisia velvollisuuksia jotka voivat olla joskus hankalia ja aikaa vieviä asioita.

Free-Laskutus on auttanut minua hahmottamaan paremmin yrittäjyyteen liittyvän kokonaiskuvan sekä siihen liittyvät velvollisuudet. Free:n käyttäjänä pystyn luottamaan siihen että asiat hoidetaan oikein ja tällöin pystyn keskittymään olennaisiin asioihin ja siihen missä olen hyvä. Free-Laskutus on ollut helppo ottaa käyttöön, ja palvelun käyttö on sujuvaa ja yksinkertaista.

Mitä mahdollisuuksia työsi antaa sinulle?

Projektiluonteinen, ja sanoisinko, iloisen tilkkutäkkimäinen työsarkani todentaa näkyvimmin sen, ettei yksikään työpäivä ole samanlainen kuin muut. Aikatauluihin saan vaikuttaa itse, ja toisinaan käynnissä oleva projekti saattaa vaatia sitäkin, että valmistelevaan pohjatyöhön, harjoitteluun tai materiaalin muunlaiseen haltuunottoon on lohkaistava aikaa myös oman vapaa-ajan puolelta.

Joka päivä pääsen oppimaan sorvini ääressä jotain uutta, kuten testaamaan minkälaiseen äänirooliin oma instrumentti taipuu, tai miten yleissivistys karttuu uuden näytelmätekstin tai äänikirjan myötä. On myös ilo huomata miten työt, harrastukset ja elämäntyyli tukevat toisiaan mitä ennalta-arvaamattomimmilla tavoilla. Lapsuuden viulutunneilta opittu nuotinlukutaito auttaa omaksumaan nopeammin musikaalituotannon laulumateriaalia. Toisessa teatteriprojektissa kehitetty käyttämätön vitsi saattaakin löytää paikkansa trubaduurikeikalla esitetystä biisistä, tai dubbausroolia työstäessä leffaviittauksen saattaa yhtäkkiä ymmärtää siksi koska elokuvakulttuuria tulee muutenkin harrastettua vapaa-ajalla niin paljon.

Yksi alan parhaimmista puolista on, että projekteja työstäessä saan koko ajan tutustua uusiin ihmisiin, kerätä kontakteja ja verkostoitua laajemmin. Tällöin voin esimerkiksi auttaa työryhmää rakentavaa kollegaani vinkkaamalla sopivista uusista ryhmäläisistä, ja saattaapa joskus joku toinen työkaveri suositella minuakin johonkin vireillä olevaan tuotantoon.

Kaiken kaikkiaan saan tehdä töitä ja toteuttaa itseäni alalla joka minua on jo lapsesta asti kiinnostanut. Näissä hommissa oppimisen ilo ja onnistumisen tunne ovat juuri niitä ammatillisia elementtejä, joiden voimalla jaksan työskennellä projektista seuraavaan, päivästä toiseen.

Antti LJ,

Käy katsomassa Antin videohaastikset!

Feel FREE! to start

Tästä pääset helposti aloittamaan matkasi kevytyrittäjänä ilman riskejä ja sitoutumista.

Rekisteröidy facebookilla

More FREE!kly news

FREE! on saanut uuden sijoittajan.

Eikä muuten ihan minkä tahansa sijoittajan, vaan Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan. Alla olevasta tiedotteesta voitte lukea tästä uudesta perheenjäsenestämme hieman lisää. Tervetuloa mukaan muuttamaan työelämää entistä fiksummaksi kanssamme...

Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin