Anastassian tie rakennusalan yrittäjäksi

24.5.2021

Tässä on Anastassia, rakennusalan yrittäjä. Hän on valinnut kevytyrittämisen, koska se tuo hänelle vapautta ja valtaa omaan elämäänsä.

Anastasia työskentelee rakentajana, tehden tällä hetkellä pääasiassa mikrosementtilattioita ja -seiniä. Rakennusala on miksaus erilaisia työn tekemisen muotoja, mutta alalla käytetään enenevissä määrin kevytyrittäjäpalveluja. Myös Anastasia on huomannut rakennusalan yrittäjyyden lisääntymisen, yhä useamman kollegan ollessa kevytyrittäjä.

Anastasia näkee monia hyviä puolia toimimisessa itsensätyöllistäjänä rakennusalalla. Hän kertookin kevytyrittäjänä toimimisen antavan hänelle uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää itseään ammatillisesti.

Rakennusalan yrittäjät ovat nykypäivää – ja tulevaisuutta

Kevytyrittäjyys tarjoaa rakennusalalle paljon joustavia mahdollisuuksia, niin työtä tekevälle kuin hänet palkkaavalle taholle. Itsensätyöllistäjä saa vapauden valita omat projektinsa, mutta toiselle osapuolelle se tuo mahdollisuuden työllistää työntekijöitä vapaammin, verrattuna perinteiseen työsuhteeseen. Kevytyrittäjän käyttäminen rakennustyömaalla on on projektinjohdollisesti kannattavaa, sillä jokaisen kanssa voidaan sopia erikseen ja vapaasti työn tekemisestä, työajasta ja palkkiosta.

Oman elämän päätösvalta on niin suuri ja tavoiteltava etu, että yhä useampi rakennusalan ammattilainen hakeutuu tekemään töitä kevyryrittäjäpalveluiden kautta. “Rakennusalalla monet rakentajat käyttävät FREE.fi:n palveluja”, Anastasia kertoo. Näin hän aikoo itsekin jatkossa toimia, koska sen avulla hän saa myös päiväänsä enemmän tunteja. “Lisää aikaa”, hän huokaa tyytyväisenä.

Palkkaus rakennusalalla

Rakennusalan palkkaus on sidottu työehtosopimuksiin, mutta kevytyrittäjällä on enemmän valtaa sopia omasta palkastaan. Itsensätyöllistävä rakennuttaja voi laskuttaa työtunnilta noin 30 euroa (alv 0%).

Rakennusalan palkkaan vaikuttaa myös ilta-, viikonloppu- ja mahdolliset yölisät, nostaen tuntipalkkaa entisestään. Myös työkokemus ja -vuodet tuovat lisää euroja rakennusmiehen palkkaan.

Kaiken kaikkiaan, rakennusmiesten palkoissa on eroja, kun vertaa rakennusalan yrittäjää tavalliseen työsuhteiseen työntekijään. “Työllistämällä itseni voin ansaita enemmän”, Anastasia kiteyttää.

Ole kuin Anastassia - työllistä itsesi.

Lisää luettavaa

Nopeus etuna kuriirin työssä

Pidätkö siitä, että voit itse valita milloin haluat kuljetuksia tehdä? Sopiiko sinulle suoritukseen perustuva palkkaus? Pidätkö juoksemisesta aikaa vastaan? Siinä tapauksessa kuriirin työ voi sopia juuri sinulle! Kuriirin työ on monipuolista ja nopeatempoista....

Nuori yrittäjäksi – se on mahdollista!

Nuorissa on tulevaisuus ja voima. Uudet sukupolvet muuttavat maailmaa ja tapoja tehdä töitä. FREE.fi ja Career girl jakavat saman mission: Muutetaan maailmaa yksi työsuhde kerrallaan. “Haluan rohkaista nuoria naisia tekemään urallaan asioita, joihin muut eivät ehkä...

Myynnin konsultti kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyys on soveltuva malli myös asiantuntijatyöhön. Oletko koskaan miettinyt, voiko konsultti olla kevytyrittäjä? Toki voi! Vili Lilja on kovanluokan myyjä, joka elättää itse itsensä. Kevytyrittäjäksi päätyminen on Vilin pitkän työuran tulos. Perinteisessä...

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa sinua joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu@free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys