Arkirutiinit hukassa? – Näillä vinkeillä lomalta paluu sujuu kevyesti!

17.8.2020 | Ajankohtaista kevytyrittäjälle, FREEkly news

On kuin kiveen hakattu sääntö, että elokuun ensimmäisenä päivänä alkaa kaivata aamuisin päälleen pitkähihaista paitaa ja ikkunaa ei enää tarvitse pitää auki läpi yön. Tämä tarkoittaa monelle sitä, että on aika palata töihin ja takaisin arkirutiineihin. Useat odottavat innoissaan alkavaa syksyä ja sen tuomaa ryhdikkyyttä, kun taas toiset ahdistuvat aikaisista aamuherätyksistä ja kropan on vaikea päästä takaisin arkirytmiin.

Miten lomalta paluusta selviää?

1. Valmistaudu etukäteen

Poikkeustilanteen vuoksi monet ovatkin tottuneet etätyöhön ja raja loman sekä arjen välillä on tehtävä itse. Tee itsellesi sopiva etätyönurkkaus ja nauti hyvä aamiainen tietokonetta avatessasi. Ne, joita odotetaan toimistolle saapuvaksi aamu kahdeksalta; laita työpäivää edeltävänä iltana valmiiksi työvaatteet ja -laukku sekä annostele kahvinpurut valmiiksi keittimeen. Näin ei tarvitse ajatella liikoja, jos sinulla on vaikeuksia herätä ajoissa.


2. Ravitse kehoasi

Kesälomalla olet luultavasti nauttinut grilliruokaa ja käynyt jätskillä kun siltä on tuntunut. Arjessa verensokerin tasapainosta kannattaa huolehtia tarkemmin ja muistaa syödä tasaisin väliajoin, koska työpäivän aikana extempore päiväuniin ei ole mahdollisuutta. Vältä työpisteellä syömistä ja buukkaa ystäväsi kanssa lounastreffit, niin päiväsi jaksottuu paremmin. 

3. Liiku ja venyttele

Monet tekevät päätetyötä ja lomalta paluun jälkeen dramaattisin muutos keholle onkin monta tuntia päivässä istuminen. Päätä särkee, hartiat ovat kipeät ja ajatus on sumea. Huolehdi siis liikkumisestasi sekä työpäivän aikana että sen jälkeen; käy viiden minuutin happihyppelyllä palavereiden välissä ja tee työpäivän jälkeen meditaatio/jooga -harjoitus tai lähde lenkille. Jos liikunta ei maistu tänään, sovi vaikkapa afterwork-treffit lähimpään puistoon!

4. Tee listoja!

Vaikka kuinka hyvin olisit jättänyt todo -listalla olevat asiat tehdyksi ennen lomaasi, on sähköpostisi saattanut kuitenkin ruuhkautua lomasi aikana ja työpanostasi kaivataan suunnassa jos toisessa. Tee työtehtävistäsi lista ja etene kronologisessa järjestyksessä tehtävä kerrallaan. Ole itsellesi armollinen ja anna päällesi aikaa löytää oikea mindset!PSSsst.

Oletko koskaan kokeillut tehdä töitä seisten? Ajatuksena tämä voi tuntua raskaalta, mutta selkäsi kiittää sinua myöhemmin. Jos seisominen ei ole mahdollista, muista pitää taukoa ja kävellä. Pienetkin hartiaseudun venytykset estävät selkäjumien syntymistä ja pitää ajatuksen kirkkaana.Kevyttä työarkeen palaamista toivottaen FREE!

Lisää luettavaa

23.6.2021

Ammattina action

Kevytyrittäjänä osittain itsensä työllistävä Tuukka ajaa moottoripyörällä näytösajoja ja laskuttaa niitä FREE.fi:n...
23.6.2021

Myynti on taidelaji

Miro on myyntityön ammattilainen, joka uskoo myynnin olevan aitoa ihmisten kohtaamista, tuntosarvet herkästi pystyssä....
23.6.2021

Työhyvinvointia joogan avulla

Työssä jaksaminen ja työhyvinvointi ovat toistuvasti tapetilla. Hyvinvointialan ammattilainen uskoo joogan tuovan...
17.6.2021

Siivous – sehän on siistiä!

Siivousalalla ei ole ehkä sitä kaikkein cooleinta kaikua, mutta se jos mikä, on loistava toimiala olla töissä. Sen...
17.6.2021

Nopeus etuna kuriirin työssä

Pidätkö siitä, että voit itse valita milloin haluat kuljetuksia tehdä? Sopiiko sinulle suoritukseen perustuva...

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa sinua joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu@free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys