Kevytyrittäjä vähennykset

FREE Akatemia, Kevytyrittäjä

Verotuksellisesti katsottuna kevytyrittäjä on yksityishenkilö, joka saa palkkaa, josta maksetaan ennakonpidätys. Kevytyrittäjä voi kuitenkin hakea tulonhankkimisvähennyksiä omassa henkilökohtaisessa verotuksessaan.

Kevytyrittäjälle verovähennyskelpoisia kuluja ovat FREE.fi -laskutuspalvelun palvelumaksu ja lisäpalvelumaksu. YEL-maksu ja sen lisänä mahdollisesti tuleva sairausvakuutusmaksu ovat myös verovähennyskelpoisia. Kevytyrittäjille usein kertyvät matkakulut ovat verovähennettäviä, tietyin edellytyksin.

Mikäli kevytyrittäjä työskentelee kotoa, on hän oikeutettu hakemaan työhuonevähennystä, samoin kuin verovähennystä työhuoneen kalusteista.

Koronavuoden jälkeen myös maskit tuotiin kevytyrittäjän verovähennysoikeuden piiriin. Vähennyksen ehtona on, että kevytyrittäjä joutuu ostamaan maskit itse.

Kevytyrittäjän verovähennyskelpoiset kulut on yleisluontoinen listä. Verottaja harkitsee vähennettävät kulut aina tapauskohtaisesti.

Lisää luettavaa

Kevytyrittäjyys YEL

Tehdessä työtä yrittäjänä, sosiaaliturvan muoto muuttuu - mutta ei lopu. Mikäli töitä tehdään toiminimen alla, tai jos...
Lue lisää

Mietityttääkö?

Anna asiantuntijamme auttaa joko
chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.

0203 323 45 (ma-pe 9-17)
asiakaspalvelu(at)free.fi

free kevytyrittäjyys

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

free.fi kevytyrittäjyys